Після засухи – потоп: хліб нового врожаю може подорожчати

10.06.2007, 18:06 Переглядів: 2 551

Після засухи – потоп: хліб нового врожаю може подорожчати2 червня, Світловодський район сусідньої Кіровоградщини. Картопля ледь визирає з води..

Після засухи – потоп: хліб нового врожаю може подорожчати

2 червня, Світловодський район сусідньої Кіровоградщини. Картопля ледь визирає з води.

Погода явно випробовує на витривалість і людей, і їхні городи. Після двомісячної засухи у суботу раптом линуло, як з відра. Подекуди городи перетворилися на річки, помідори замулило, а цибулю повимивало. То які види на урожай і ціни на городину?
У райдержадміністрації нас обнадіяли. «Я об’їхав район і подивився по господарствах, цей дощ – на користь. Радує, що нарешті полям дісталася достатня кількість вологи», - розповідає заступник голови Кременчуцької райдержадміністрації з агропромислового комплексу Петро Моцун. За його прогнозами, дощ, можливо, виправить те, що заподіяла засуха, і врожай хліба буде не набагато нижчим, ніж минулого року (25-26 центнерів з гектара).
Натомість Юрій Петренко, фермер з села Піщане, який займається зерновими та городиною, дає менш приємний прогноз. «Засуха дуже вплинула на зернові. Можливо, завдяки довгоочікуваному дощу зерно наллється і стане добірнішим, але все одно пшениці буде набагато менше. Думаю, хліб нового врожаю може подорожчати», – каже Юрій Петренко. Соняшник, та буряк, за його словами, виростуть добрі. Однак цукрового буряку аграрії посіяли менше, бо в минулому сезоні «завалили» заводи цукром. Тож в цьому році очікувати здешевлення солодкого не варто.
А городину (помідори, огірки, картоплю та інше) дощ здебільшого не вимочив. Повимивало лише у балках, і це суттєво не вплине на врожай, тож подорожчання на ринку можна не боятися, каже фермер.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2007/06/10/5982.html -->
 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх