Відпочинку «на шару» не буде!

10.06.2007, 18:06 Переглядів: 1 723
Кількість «горящих путевок» зменшиться, а ціни на них зростуть.

Кількість «горящих путевок» зменшиться, а ціни на них зростуть

Цього року задешево відпочити за кордоном вдасться не багатьом – кількість «горящих путевок» зменшиться. У турфірмах кажуть, що на це є декілька причин. По-перше, зріс попит на звичайні путівки. «Він збільшився десь у два рази. Зараз туристи бажають знати напевне, куди вони їдуть. І якщо раніше по «горящим путевкам» можна було обирати, куди поїхати, то зараз вибору майже немає», – каже директор з маркетингу турфірми «Луфтур» Юлія Лур’є. Кількість самих «горящих путевок» зменшиться десь у два рази. «Вже зараз по нашому агентству ми бачимо, що «горящих» стало десь на 30-40 відсотків менше, ніж минулого року», – додає пані Лур’є.
Ще одна з причин – оператори вже «набили» собі клієнтів. «Коли вони виходили на туристичний ринок, людей потрібно було чимось заманювати. Це робили за допомогою «горящих путевок». Тепер оператори зарекомендували себе, туристи із досвідом уже знають, якому з них вони надають перевагу. Тож зараз уже немає такого «горящего» та дешевого відпочинку», – розповідають фахівці турагентства «Травел».

«Горящая путевка» виникає тоді, коли у літаку туроператора залишаються вільні місця. Аби покрити вартість авіаперельоту, клієнту продають путівку дешевше. Наприклад, її віддають за 300 доларів. 250 з них складає вартість квитка на літак. Власники готелів, у яких пустують номери, також надають знижки. Але все одно, як правило, компанія не відшкодовує собі всіх збитків.

Туроператори хочуть прибутку
«Набивши» клієнтську базу, туроператори і власники готелів хочуть отримувати прибутки. «Якщо минулого року хазяїни невеличких готелів, аби заманити туристів, працювали майже задарма, цього року вони виставлять нормальні ціни. Відповідно, збільшиться і вартість путівок, навіть «горящих», – каже Юлія Лур’є. Наприклад, порівняно з минулим роком вартість поїздки до Туреччини у червні зросла десь на 100 доларів. У липні-серпні вона може ще збільшитись, прогнозують у турфірмі.
«Туроператори пояснюють, що вони виходять на європейський рівень, і будуть працювати так, як працює вся Європа», – кажуть у «Травелі».
Втім, у кременчуцькій філії мережі магазинів «Горящие путевки» зазначають, все ж таки не всі літаки та готелі будуть заповнені. Отже, в українців ще є надія на «горящие путевки»



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх