Губернську столицю МАНУ перенесуть у Кременчук!

23.04.2011, 08:30 Переглядів: 2 957
Кременчуцький школяр отримав грамоту за мужність від міністра Табачника.

Пам’ятаєте, як великий комбінатор Остап Бендер планував перетворити населений пункт Васюки у Нью-Васюки – шахову столицю світу?  Та він лише фантазував про це.  А от пані Сьомик – керівник Кременчуцького відділення Малої Академії наук України – не фантазує, а реалізує свій план. Вона давно хотіла зробити Кременчук місцем проведення  обласних змагань МАНУ.  Свою ідею пані Сьомик вмотивовула тим, що кременчуцькі школярі щороку займають набагато більше призових місць на конкурсах МАНУ, ніж полтавчани. Якщо наші школярі послідовно, рік за роком, перемагають полтавських, то чому б не зробити Кременчук обласним центром діяльності МАНУ? 

 З цією ідеєю керівник Кременчуцького МАНУ приїхала на прийом до губернатора Полтавщини пана Удовіченка. Той послухав, почитав обгрунтування, і погодився. Обласне управління освіти отримало доручення губернатора готувати відповідні документи для реалізації амбітної мети пані Сьомик – Кременчук таки стане обласним центром діяльності МАНУ, фінальні обласні конкурси-захисти наукових робіт проводитимуть тут, на базі Кременчуцького національного університету (КНУ). 

 До речі, пані Сьомик не перебільшувала, коли переконувала губернатора, що кременчуцькі школярі займаються наукою ефективніше за полтавських. Лише цього року кременчужани вибороли на обласному конкурсі 20 призових перших місць. А полтавчани – 10, удвічі менше. І взагалі, в Кременчуці вчаться просто-таки фанатично віддані науці діти. Як стало відомо «Телеграфу», учень 25-го колегіуму (і вихованець МАНУ) Максим Буров нещодавно поїхав на всеукраїнську олімпіаду до Севастополя з ногою в гіпсі. З Севастополя він привіз іменну грамоту від міністра освіти Табачника – «Грамоту за мужність».



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх