Кунжут замість «молодильних яблук»
11.06.2025, 07:01
Переглядів: 595
Кунжут, відомий також як сезам, містить безліч корисних речовин, які сприяють омолодженню шкіри
Він багатий на антиоксиданти, зокрема вітамін Е і селен, які захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами.
Крім того, кунжут містить лінолеву кислоту і фітоестрогени, які зміцнюють структуру шкіри і підтримують її еластичність.
Додавання кунжуту в раціон допомагає боротися зі старінням і зберігати молодість та здоров'я шкіри на довгі роки.
Чому треба їсти кунжут щодня:
- Насіння кунжуту на 20% складається із високоякісного білка. Нагадаємо, що саме рослинний білок підтримує життєздатність мікрофлори кишківника.
- Насіння кунжуту містить багато магній та поживних речовин. Вчені з Аннамалайського університету (Індія) довели, що кунжутна олія запобігає цукровому діабету і допомагає підтримувати рівень глюкози в плазмі крові (навіть у субкомпенсованих діабетиків).
- У тому ж дослідженні індійських лікарів будо виявлено, що кунжутна олія знижує тиск. І все завдяки тому ж магнію.
- Кунжут сприяє виробленню «доброго» холестерину і знижує рівень «поганого» , оскільки містить фітостерини, які блокують його вироблення. Особливо корисним у цьому розумінні є насіння чорного кунжуту.
- Клітковина, що міститься у насінні кунжуту, покращує моторику шлунково-кишкового тракту, а тому слугує профілактикою виразки дванадцятипалої кишки та інших захворювань травної системи.
- Високий вміст цинку допомагає виробляти колаген, підтримуючи еластичність шкіри і допомагаючи відновлювати пошкоджені тканини тіла. Також кунжут містить антиоксиданти, що витягують токсини, а тому кунжутну олію часто включають у засоби для догляду за шкірою. Деякі вчені переконані й у тому, що регулярне вживання кунжутної олії холодного віджиму може зменшити ризик раку шкіри.
- Кунжутна олія сприяє злагодженій роботі серцево-судинної системи завдяки антиоксидантній та протизапальній сполуці, відомій як сезамол.
- Насіння кунжуту містить протиракові речовини, включаючи фітинову кислоту, магній та фітостерини. До речі, саме насіння кунжуту має найвищий вміст фітостеринів серед усіх насіннєвих та бобових культур.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.