Їсти стало дорожче

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 863
16 серпня на засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про підвищення ціни на харчування в дитсадках та школах.
Шкільні сніданки подорожчали на 30 копійок і тепер коштуватимуть 1 грн. 50 коп. За обід у шкільній їдальні теж доведеться платити більше на 20 копійок, він коштуватиме 2 грн.
З початку року продукти у їдальнях шкіл та дитсадків дорожчають удруге

16 серпня на засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про підвищення ціни на харчування в дитсадках та школах.
Шкільні сніданки подорожчали на 30 копійок і тепер коштуватимуть 1 грн. 50 коп. За обід у шкільній їдальні теж доведеться платити більше на 20 копійок, він коштуватиме 2 грн. 50 коп. Діти пільгових категорій (сироти, малозабезпечені та інші пільговики), як і раніше, отримуватимуть шкільні обіди безкоштовно – за рахунок бюджету.
Дорожчає і їжа у дитсадках. Так, повна вартість денного харчування дитини віком від трьох років з першого вересня обійдеться у 7 грн. 50 коп. (раніше було 7 грн.). Плата за дітей ясельних груп (до трьох років) не змінилася і складає, як і раніше, 6 грн. Нагадаємо, за законом, батьки сплачують 50% за харчування, решту за кожного вихованця доплачує бюджет. Тобто батьківська плата складе 3 грн. 75 коп. – за дітей віком від трьох років і 3 грн. – за дитину у ясельній групі.
У міському управлінні освіти пояснюють подорожчання їжі для школярів і вихованців дитсадків тим, що збільшилися ринкові ціни на продукти харчування. Нагадаємо, це не перше підвищення цін з початку цього року. У березні м’ясо у дитсадки та школи завезли за ціною вдвічі вищою, ніж декларував переможець тендеру – фірма «Діадема». Дещо збільшилися ціни й на інші продукти для освітянських їдалень. Власне, переможець тендерів, відповідно до договорів з міським управлінням освіти, обіцяв не підвищувати запропоновані ціни протягом 60 календарних днів. Цілком імовірно, вересневе подорожчання їжі в школах і дитсадках може бути не останнім.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх