Гуманітарії обійшли комп’ютерників

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 3 382
Хоча кадрові агентства розповідають, що зараз на ринку праці все більше потрібні інженери, найбільшим попитом при вступі до міських вузів цього року користувались гуманітарні спеціальності..

«Документознавство та інформаційна діяльність» побила рекорди навіть на «платне» відділення у КДПУ – п’ять чоловік на місце. А на бюджет у «політех», крім «документознавста», абітурієнти намагались потрапити на правознавство, маркетинг, фінанси, облік та аудит.
У Кременчуцькому університеті економіки (КУЕІТУ) майбутні студенти знову ж таки намагались поступити на філологію, переклад, облік та аудит, менеджмент. Комп’ютерні спеціальності у цьому переліку лише на п’ятому місці.
Схожа ситуація і в Інституті Дніпропетровського університету економіки і права: популярністю користуються знову ж таки фінансисти, економісти, менеджери та банкіри.
Загалом по вузах інженерні спеціальності займають друге місце після блоку гуманітарних, а машинобудівні та автомобільні спеціальності – лише третє. Фахівці кажуть, що великий конкурс на гуманітарні спеціальності можна пояснити і тим, що й поступати на них, і навчатись на цих факультетах легше.
Поміж тим у вузах відзначають: «демографічна яма» уже дає про себе знати, кількість студентів порівняно з минулим роком, зменшилась приблизно на 10 відсотків. На деякі спеціальності конкурс уже не такий великий, як раніше.
Тим часом у центрі зайнятості кажуть: найбільший попит на ринку праці – на робітничі спеціальності. «Це і швачки, і електрогазозварники, муляри, слюсарі, кондитери, машиністи мостового крану тощо». Ті ж, хто не зміг поступити до вузу цьогоріч або влаштуватись на роботу, можуть здобути популярні спеціальності на безоплатних курсах та далі працювати за новим профілем.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх