Хитрий лис біля «Фокстроту», або Як розжитися землею «на шару»

12.07.2007, 17:07 Переглядів: 1 964
Минулого тижня на вулиці Першотравневій, за «Фокстротом», підприємець почав на двох сотках робити прибудову до квартири, не маючи на це ніякого дозволу. Контролюючі органи, міліція та влада нічого не можуть зробити – будівництво навіть не зупинили..

«Такого нахабства світ не бачив, – розповідає «Телеграфу», по дорозі на незаконне будівництво на вул. Першотравневій, начальник відділу землеустрою Кременчуцького міського управління земельних ресурсів Тетяна Дворова, – Цей підприємець, без жодного дозволу, почав собі прибудову до квартири робити. Депутат Шаповалов до нього підходить і питає, що ж ти робиш? А той у відповідь – «я відбудуюся, а потім через суд все узаконю». Ну, ви бачили таке?! На виклики контролюючих органів не з’являється – каже, що за межами України». 
Заходимо за «Фокстрот». За огорожею з дошок працюють декілька хлопців. Навколо кутової квартири будинку вирито півметрову траншею. «Вам же було сказано припинити роботу! Чому працюєте?!» – питається Тетяна Дворова хлопців. «Так, а що ми – наш господар сьогодні приїхав (це той, що за межами України – ред.) і сказав копати, – пояснювали робітники. – Тільки дерева наказав не рубати, доки він не розбереться».
Пані Дворова ще раз наказала припинити будівництво і... ми пішли геть. «А що ми можемо зробити? – каже землевпорядниця, – Підприємець навіть протокол не підписав, без якого передати справу ні в прокуратуру, ні в суд неможливо».

«Ми не можемо нічого зробити...»
Інспектор Полтавської обласної облдержземінспекціїї Інна Плахотна, що теж вийшла на незаконне будівництво, зателефонувала до міліціянтів з відділу боротьби з економічними злочинами – може вони у межах своєї компетенції щось зможуть зробити. Приїхали двоє правоохоронців і одразу пішли спілкуватися з працівниками. Останні, до речі, знову взялися за лопати.
Суворі «дяді-міліціянти» їм пояснили:«Краще, хлопці, не працювати – ваш наймач скаже, що він тут ні до чого, а все звалять на вас». «Попрацювавши» з одним із робітників, правоохоронці встановили, що вони працюють не за трудовим договором, а «на словах». Тобто підприємець ніде не фігурує.

«Ми не можемо нічого вдіяти, – пояснює Тетяні Дворовій начальник спецвідділу боротьби з економічними злочинами УМВС Полтавщини Олександр Шиндель. – Немає жодної прив’язки будівництва до підприємця. Про щось міркувати ми можемо тільки, якщо він підпише протокол». Правоохоронці зателефонували «загарбнику» (для них вінувже був ближче – за межами міста) і попрохали з’явитися до контролюючих органів у понеділок та наказати припинити будівництво. Той пообіцяв все зробити та надати дозвільні папери. На тому й розійшлися.

Будівництво триває
Віце-мер Кременчука Ігор Крикливець, коли дізнався про ситуацію із захопленням землі, рекомендував Інспекції державного архітектурного контролю написати скаргу до КГЖЕПу «Придніпровському», щоб ті прибрали огорожу – це їхня територія, і вони повинні порядок підтримувати.
Наступного дня Тетяна Дворова проходила повз будівництво і побачила, що частина огорожі розвалена, а траншея засипана камінням та цеглою. «Певно, люди накидали, щоб «загарбнику» солодко не було», – подумала вона. Але, виявилося, навпаки. У понеділок репортер «Телеграфа» прийшов на місце будівництва і побачив, що дві третини траншеї вже залито бетоном. «Що за закони в нас, – каже Тетяна Дворова. – Нікого не притягнеш до відповідальності. Доки щось зробиш – підприємець швидко забудує територію, а потім узаконить прибудову через суд».
На момент, коли верстався номер, підприємець так і не з’явився до жодного з контролюючих органів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх