Кременчуцькі комунальні тарифи нараховані “зі стелі” – засвідчує Державна інспекція з контролю за цінами

29.12.2005, 16:12 Переглядів: 3 179
З 1 червня 2005 року у Кременчуці підвищені тарифи за комунальні послуги. Таке рішення прийняла міськрада за поданням міськвиконкому.  Півроку кременчужани платять за квартиру на 60 % більше. І всі ці півроку не вщухають битви навколо тарифів.

З 1 червня 2005 року у Кременчуці підвищені тарифи за комунальні послуги. Таке рішення прийняла міськрада за поданням міськвиконкому.  Півроку кременчужани платять за квартиру на 60 % більше. І всі ці півроку не вщухають битви навколо тарифів. Міськвиконком робить хорошу міну при поганій грі, і наполягає на тому, що тарифи обгрунтовані. Сила силенна громадських організацій та партій намагаються зробити собі піар на обговоренні теми тарифів. Врешті кілька кременчужан, у тому числі правозахисник пан Матвєєв, подали до суду позов щодо порушення їхніх прав в частині незаконного підвищення міською владою тарифів на комунальні послуги.
Суд тягнеться довго, і, треба розуміти, тягнутиметься далі. 23 грудня відбулося чергове судове засідання. Справу слухав суддя Савічев. Цього дня прокуратура долучила до матеріалів справи досить важливий документ – експертний висновок Державної інспекції з контролю за цінами в Полтавській області.
На вимогу прокуратури Кременчука, Держінспекція з контролю за цінами перевіряла схему ціноутворення, за якою були підвищені тарифи на комунальні послуги в Кременчуці. За результатами перевірки, Держінспекція  дійшла висновку, що методика розрахунків, яку використали в Кременчуці, не передбачена жодним нормативним документом. Тобто, якщо висловлюватися брутально, методику узяли  зі стелі.
Проводило  розрахунки кременчуцьке Управління житлово-комунального господарства (УЖКГ, начальник пан Польщиков). За висновками Держінспекції, УЖКГ розрахувало суму тарифів, як середньоарифметичну величину від суми тарифів кожного з п’яти КГЖЕПів, які входять до складу міського УЖКГ.
Так робити не можна –стверджує Держінспекція. Бо 12 липня 2005 року Кабінет Міністрів України затвердив Постанову № 560, в якій  поданий законний  порядок розрахунку тарифів. За законом, розмір тарифів визначається  по кожному житловому будинку окремо. У залежності від показників реально наданих послуг, та при умові забезпечення належного санітарного, протипожежного та технічного стану утримання будинків та прибудинкових територій. Знову-таки, якщо висловлюватися спрощено, тарифи  нараховуються  за реально виконані послуги.  Тобто, якщо КГЖЕД не прибирає прибудинкову територію, не  ремонтує дах, під’їзд або дитячий  майданчик, ми й не повинні за це платити.
Документ, в якому викладені експертні висновки Держінспекції з контролю за цінами, підписаний начальником Полтавського відділення Держінспекції паном Діденком.
Треба сподіватися, кременчуцька влада  трохи розслабить м’язи, і – не втрачаючи обличчя – уважно ознайомиться з документом. Адже він недвозначно свідчить про те, що рішення про підвищення тарифів прийняте міською владою необгрунтовано. І несе мешканцям міста безпідставні збитки.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх