Газ для населення подорожчає

29.12.2005, 16:12 Переглядів: 3 312
У понеділок, перебуваючи на Сумщині та Полтавщині, прем'єр-міністр України Юрій Єхануров заявив, що уряд за два дні розгляне питання щодо пiдвищення цiни на газ для населення. Візит прем'єра в на Полтавщину був несподіваним..
Прем'єр приїхав на Полтавщину несподівано і привіз нерадісну звістку про підвищення тарифів на газ для населення

У понеділок, 26 грудня, Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров в Сумах представив активу області нового голову обласної державної адміністрації Ніну Гаркаву. Після цього, по дорозі на Харківщину, прем'єр заїхав на Полтавщину. Про його приїзд, ані провладні ані приватні ЗМІ заздалегідь не знали. Губернатор Полтавщини Степан Бульба виїхав на зустріч з прем'єром прямо з апаратної наради облдержадміністрації. Високого урядовця ознайомили з технологічним забезпеченням видобутку газу та нафти на Тимофіївському газоконденсатному родовищі.
Перебуваючи в наших краях Юрій Єхануров заявив, що Кабiнет мiнiстрiв планує найближчим часом пiдвищити цiни на газ для населення. 'Заява президента Росiї щодо того, що простi росiяни платять за газ на вісім доларів за тисячу кубометрiв бiльше, нiж в Українi – це правда. I ми маємо дати на це вiдповiдь”, – сказав прем'єр. Але якою буде вартість газу для українців він не повідомив. Натомість, підтвердив, що уряд розглядав відповідну пропозицію, яка надійшла від Нацiональної комiсiї регулювання електроенергетики і рішення 'поки що вiдклав'. Глава уряду зазначив, що до середи НКРЕ вiдповiдь отримає. 'У вівторок я доповiдатиму Президенту, i, думаю, ми визначимося з цим непростим питанням', – додав Єхануров.
Водночас, в уряді переконані, що проблем із газом в Україні наступного року не буде, незважаючи на заяву «Газпрому” про припинення постачання російського газу в Україну з 10-ї ранку 1 січня. Новий раунд переговорів у підписанні міжурядової угоди між двома країнами поки що не вийшов на міжурядовий рівень, повідомив український прем'єр.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх