«Стоп росія». Грета Тунберг підтримала українців перед будівлею ООН – репортаж із Бонна

15.06.2023, 10:27 Переглядів: 1 437

 

Мета акції — привернути увагу світу до екоциду, влаштованого росією на Херсонщині

15 червня перед будівлею ООН у Бонні зібралося більше сотні людей — українці та представники місцевих «зелених», які спільно організували цю акцію.

 

Під будівлю ООН принесли світлини потопу у Херсоні, що став наслідком підриву росіянами Каховської дамби, та влаштували інсталяцію, яка символізувала велику воду та загиблих тварин.

 

Мітингувальники вишикувалися по обидва боки від будівлі, де проходила конференція з клімату. Таким чином, учасники конференції мали проходити повз інсталяцію та дивитися на фото з наслідками військового злочину, який вчинила росія на Херсонщині. На жаль, багато хто проходив повз або волів обійти зібрання. Але шведська екоактивістка Грета Тунберг зупинилася на прохання однієї з організаторок акції та приєдналася до неї.

 

— Екоцид, який стався, є продовженням повномасштабного вторгнення росії. Звичайно, ми думаємо про цей екоцид не тільки тому, що дбаємо про навколишнє середовище, а й тому, що дбаємо про людей. І те, що відбувається — абсолютно жахливо, ми не повинні дозволити, щоб таке відбувалося й надалі? — заявила Грета Тунберг.


Вона також сказала, що злочини росії «потрібно засуджувати», світ не повинен дати їм продовжуватися.

Одна з організаторок акції в Бонні — Тетяна Лінецька, мешканка Херсону. Її дача — на лівому боці, на окупованій території, і вона затоплена. Якщо точніше, то спочатку орки пограбували дачу, винесли звідти все цінне (так розповіли сусіди). А потім почався потоп… Та до горища ще не дісталася вода, і зараз на горищі живе лабрадор. Він там не єдиний — люди доправляють на горище тварин, яких врятували із потопу. Друзі Тетяни залишилися і в окупованих Олешках, де росіяни не рятують людей. З деякими зараз немає зв’язку… Наслідки дій росіян на Херсонщині катастрофічні, їх неминуче відчує весь світ. Бо коли зійде велика вода, затоплені нині землі почнуть перетворюватися на пустелю — ось про які кліматичні зміни варто говорити на конференції в ООН, підкреслила Лінецька.

— Що росія і досі робить в ООН? Чому вона там? Державі-терористу не місце в ООН, — заявила мешканка Херсону, потерпіла від підриву Каховської ГЕС.

Вона зазначила, що ООН не повинна зволікати, а вже зараз закликати світ до надання допомоги Україні.

Акція-перфоменс зібрала близько півтори сотні людей. Ми мали на меті пояснити, що наслідки підриву Каховської ГЕС відчує весь світ. Ми стали голосом Херсону та України тут, у Бонні.

Це вже третя акція, яку проводять активісти після підриву Каховської ГЕС 6 червня. Перша відбулася в центрі Бонна, друга — перед консульством росії. Активісти у Бонні не обмежуються акціями, тривають збори для України: на «швидку» для Херсонщини, для військових бригад.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх