Завищення ціни на прибирання листя у 80 разів: аналіз закуплівель одного з підприємств Коломацької громади

4.04.2024, 07:04 Переглядів: 352

 

Фахівці порівняли ціни двох підприємств однієї громади

Обласна робоча група «Прозорість та підзвітність» проаналізувала закупівлі одного з комунальних підприємств Коломацької громади на Полтавщині та виявила завищені ціни на деякі послуги. Про це повідомляє начальник Полтавської облвійськадміністрації Філіп Пронін.

Фахівці проаналізували дотримання усіх законодавчих вимог підприємством, а також актуальні ціни на ринку. Зокрема, податківці звернули увагу на різницю в ціні між двома підприємствами в громаді на одні й ті самі послуги.

— Наприклад, за покіс узбіч ціна різниться втричі, а за прибирання газону після покосу та опалого листя — у вісімдесят разів, — говорить Пронін.

Окрім цього, аналітики наголосили, що комунальне підприємство має зареєструватися як платник податку на додану вартість.

Також підприємство-замовник має посилити контроль за виконанням усіх умов укладених договорів, а також зазначати в актах виконаних робіт достовірні дані, щоб уникнути незаконних витрат бюджетних коштів.

Нагадаємо, нещодавно робоча група «Прозорість та підзвітність» скасувала закупівлю на 2 млн грн. Мова йде про ремонт одного з навчальних закладів у Миргороді.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх