КрАЗ відмовляється від капота

4.07.2009, 09:35 Переглядів: 3 087

КрАЗ відмовляється від капотаАвтозавод провів п”яте автошоу «КрАЗ-2009» і представив свої виробничі новинки..

КрАЗ відмовляється від капота

КрАЗ - безкапотник складено повністю з вітчизняних комплектуючих. Минулоріч у безкапотника була закордонна кабіна.
Фото: Дмитрий Бабец

28 червня, традиційно на День молоді, на площі Перемоги КрАЗ провів автошоу. Цьогоріч автозаводці не привезли зірок естради, а відбулися лише власною зіркою - новим самоскидом з компоновкою «кабіна над двигуном». Про виробничі новинки та ситуацію на підприємстві журналісти запитали гендиректора ХК «АвтоКрАЗ» на прес-конференції.

Вже традиційно на День молоді автозаводці проводять АвтоКрАЗшоу. Цьогорічне шоу було найменшим за розмахом - без зірок української естради, без заздалегідь оголошених стрибків на камерах. Причина скорочення фінансування заходу відома - фінансова криза. Про це на прес-конференції заявив гендиректор холдингової компанії Сергій Сазонов.

– Ми не влаштовуємо шоу за рахунок зарплат. У нас на це є інші кошти. Люди тут зібралися добровільно. Ми хочемо показати, що КрАЗ не помер, КрАЗ продовжує жити, – каже гендиректор холдингу.

Розповідаючи про підсумки роботи заводу за перше півріччя, пан Сазонов заявив, що завод випустив близько 100 автівок, відвантажив споживачам 350 машин. Майже 50% автівок продано на внутрішньому ринку. 550 машин ще стоять на складах компанії.

– Для забезпечення стабільної роботи підприємства ми проводимо оптимізацію структур. Ми скоротили 1,5 тис робочих місць на головному заводі і три тисячі по холдингу. Якщо ситуація не виправиться, ми плануємо скоротити ще 1000 робочих місць, - заявив пан Сазонов.

При цьому він зазначив, що ситуація на підприємстві є стабільною, колектив з розумінням ставиться до того, що їхня зарплата вдвічі менша, ніж на інших підприємствах машинобудування, до скорочення соцвиплат, до вимушених відпусток, бо, за словами Сергія Сазонова, робітники бачать блискучі перспективи КрАЗу. На уточнююче запитання журналістів про те, скільки ж людей звільнено, пан Сазонов відповів: «Ми людей не скорочуємо!» і пізніше додав, що цьогоріч прийме на роботу 150 випускників ПТУ та ВУЗів.

Щодо самих перспектив, то на виставці були представлені п”ять новинок автозаводу. Серед них бюджетний самоскид, що на 10-12% чи 50 тис. грн дешевший за своїх родичів по класу.

Але зіркою свята став новий перспективний самоскид КрАЗ 20,0 з компоновкою «кабіна над двигуном». Ця машина має 20 тонн вантажопідйомності. Нова каркасно-панельна кабіна є розробкою КрАЗу. Самоскид має ярославський двигун, а також нову конструкцію підвіски задніх коліс, нову передню вісь, рульовий інтегральний механізм та низку інших конструктивних змін, які раніше КрАЗ не застосовував.

– Ця машина – зірка першої величини, нарешті зійшла на небосхил КрАЗу. Це авто може визначати та формувати ринок майбутнього. Вже цього року самоскид пройде сертифікацію, і з наступного року ми зможемо виготовляти його малими серіями, - зазначив пан Сазонов.

Вдоволений побаченим і голова «Укравтопрому» Михайло Рєзник, який прибув на шоу. Він відзначив, що ситуація на КрАЗі краща, ніж у інших автомобілевиробників України, а «Укравтопром» наразі робить усе можливе, аби вивести галузь із кризи.

КрАЗ відмовляється від капота

Фото: Дмитрий Бабец

Сказано

– Ми людей не скорочуємо... Ми скорочуємо робочі місця. Криза... Люди ставляться до цього з розумінням, беруть відпустки, пенсіонери звільняються. Люди не йдуть, бо бачать блискучі перспективи КрАЗу, - заявив на прес-конференції 28 червня гендиректор ХК «АвтоКрАЗ» Сергій САЗОНОВ.

Зроблено

– З початку року на КрАЗі скорочено 119 чоловік, - заявила «Телеграфу» заступник начальника міськрайонного центру зайнятості Людмила КУЗНЄЦОВА.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/07/04/kraz_8925.html -->
 
Автор: sokolov
Теги: КрАЗ новий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх