У допомогу бізнесу: Ferrexpo долучилася до розробки довідника для бізнесу з метою адаптації ветеранів війни

14.03.2024, 18:30 Переглядів: 702

Він стане в пригоді малим та великим підприємствам, які тільки почали стикатися з викликами, пов’язаними з реінтеграцією демобілізованих у робоче середовище

На пресконференції, організованій Міністерством економіки України, обговорили повернення демобілізованих на ринок праці й у цивільне життя, виклики й завдання, що стоять перед державою, а також презентували нову ініціативу, підготовлену завдяки співпраці з бізнесом — практичний посібник з рекомендаціями для бізнесу щодо адаптації ветеранів, які повернулися до роботи. Він стане в пригоді малим та великим підприємствам, які тільки почали стикатися з викликами, пов’язаними з реінтеграцією демобілізованих у робоче середовище.
Цього вдалося досягти завдяки співпраці робочої групи при Міністерстві економіки України з 35 найбільшими роботодавцями країни й з Ferrexpo зокрема, співробітники якої презентували бачення співпраці з демобілізованими, поділилися власним досвідом реалізації програми підтримки ветеранів, яка передбачає всеосяжну допомогу. Про це повідомляють сторінки Ferrexpo у соціальних мережах.
Це фізична й психологічна реабілітація, інформаційний супровід, допомога з оформленням документації й кількамісячні курси перенавчання на базі центру технічної експертизи, якщо демобілізований не має змоги повернутися на попереднє робоче місце за станом здоров’я.
Створенню посібника передували десятки зустрічей влади з бізнесом для вирішення питання якісної реінтеграції ветеранів війни після демобілізації, що тривали з серпня по грудень 2023 року. Також у тісній співпраці з бізнесом у Міністерстві почали працювати над Маршрутом ветерана при поверненні у корпоративний простір.
У Міністерстві обіцяють, що незабаром посібник буде викладений у вільному доступі онлайн. До того ж, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується встановити для підприємств, установ, організацій норматив робочих місць для працевлаштування ветеранів війни в розмірі 2% від середньооблікової штатної чисельності співробітників.
Водночас до роботи на підприємствах Ferrexpo вже повернулися 30 демобілізованих співробітників після проходження якісної реабілітації. У планах компанії — розширювати програму підтримки ветеранів, щоб нею могли скористатися не лише співробітники гірничозбагачувальних комбінатів компанії, а й жителі громад, поблизу яких розташовані потужності Ferrexpo.

Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх