У Кременчуцькій гімназії №8 почали облаштувати друге укриття

14.03.2024, 18:50 Переглядів: 972

 

Нове укриття буде розраховане на маломобільні групи населення

У Кременчуцькій гімназії №8 почали облаштування другого укриття. Про це повідомила директорка закладу Валентина Шаргородська.

За словами пані Шаргородської, у гімназії навчається 630 учнів, а перше укриття розраховане на 260 осіб, із них 50 місць відведені під дитсадок №58. Навчання проходить у змішаному форматі, перша зміна починається о 8.00, друга – о 12.00. 

– Але у нас ще о 8.30 заходять 5 класи. Це зроблено для того, щоб можна було охопити офлайн-уроками більшу кількість дітей, – каже директорка.

1-5 класи ходять на уроки у першу зміну, 6-9 – у другу, крім того, одна паралель 1 раз на тиждень навчається дистанційно.

Облаштування першого укриття коштувало близько 2,4 млн грн та було «розбите» на два договори – капітальний ремонт внутрішніх мереж за 775 600 грн і безпосередньо роботи в укритті за 1 620 000 грн. Роботи виконувала будівельна фірма «Каріатида». У сховищі є бойлер (у санвузлі), а також два входи, один з яких – прямо з приміщення гімназії, тож дітям не доводиться виходити на вулицю під час повітряної тривоги.

– Буває, що діти просто спілкуються в укритті, а інколи ми включаємо їм музику і вони всі разом співають пісні. Час проходить цікаво, – розповіла Валентина Шаргородська.

Будівельна фірма «Каріатида» працюватиме й над другим укриттям навчального закладу за 920 тисяч грн, вже підписали прямий договір на цю суму.

– Вхідну групу другого укриття підрядник почав робити у 2024 році. Кошти були виділені 29 лютого 2024 року, – поінформувала директорка.

Друге укриття буде розраховане на маломобільні групи населення і зможе вмістити 380 людей.

Автор: Катерина Турубара Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх