Як кременчужанам визначити назву власної посади

24.03.2019, 14:04 Переглядів: 2 893

За інформацією заступника начальника відділу Управління Держпраці у Полтавській області Людмили Рогізної

Назви посад (професій), які передбачається використовувати у штатному розписі підприємств, установ та організацій, визначаються згідно з Національним Класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 року за №327 (зі змінами).


У разі відсутності у Класифікаторі Професій назви посади, яка повністю відповідає покладеним на працівника обов’язкам, вибирається найближча за змістом назва, а в посадовій інструкції працівника зазначаються всі особливості роботи за цією посадою.


Класифікатором професій також передбачено правила розширення (уточнення) назв посад (професій) (Додаток В до Класифікатора).

За наявності потреби в розширенні назв посад (професій) можуть використовуватись терміни і слова, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умовами дотримання лаконічності викладу.


Під час утворення розширених назв посад (професій) зберігається код базової посади (професії).


Слід зазначити, що роботодавцю надається право самостійно визначати назви посад (професій), що застосовуються у штатному розписі, але ці назви мають відповідати Класифікатору професій.


Конкретний перелік посадових обов’язків визначається посадовими інструкціями працівників на основі кваліфікаційної характеристики найближчої за своїми обов’язками професійної назви роботи або з урахуванням розподілу праці, завдань та обов’язків, які плануються, або фактично склалися між працівниками у робочому процесі.

Теги: должность
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх