Горілконаливач для «лінивих п’яничок»

6.04.2007, 19:04 Переглядів: 1 931
Кременчужанин винайшов пристрій, який сам розливає горілку у склянки та просто веселить гостей..
Такий «горілконаливач» стане у пригоді на будь-якій вечірці

Ідея диво-машини належить кондидату технічних наук Володимиру Решетняку. До свого винаходу Володимир ставиться з гумором та з задоволенням демонструє його охочим.   Поки що «горілконаливач» припадає пилом у квартирі творця, але  винахідник сподівається, що згодом його «дітище» будуть масово виробляти на заводах.

- Як виникла ідея створити такий пристрій?
- Сам я не п’ю, тож можу споглядати застілля осторонь. Зазвичай під час будь-якого святкування виникають питання, хто буде розливати горілку, та як дістатися до пляшки, коли вона знаходиться на іншому боці стола. Так чотири роки тому мені й прийшла в голову ідея зробити пристрій, який би сам розливав напої.
- І як він працює?
- Маніпулятор дуже простий у використанні. До спеціального тримача кріпиться пляшка і маніпулятор їздить по столу та наливає гостям горілку. Машина керується дистанційно за допомогою пульта. Точніше, двох пультів. Одним можна скерувати машину взад, вперед та повернути, інший – регулює кут, під яким нахиляється пляшка. Він «уміє» повертати та нахиляти пляшку. Щоб уникнути розливання повз склянки, до нього прилаштований заслін, який відкривається, коли треба щось налити. Це, так би мовити, міні-офіціант. Поки що моя модель працює на п’ятьох батарейках, ще чотири потрібно у пульти, але її можна увімкнути до електричної мережі.
- Ви використовуєте свого «міні-офіціанта» за призначенням?
- Ні. До мене не так уже й часто приходять гості. Та й до свого винаходу я ставлюсь більше з гумором, ніж серйозно. Я його частенько демонструю своїм студентам у КДПУ, щоб викликати у них бажання вивчати техніку.
- І що думають студенти?
- Також ставляться з гумором! Вони навіть пропонують мені способи його вдосконалення. Мені дуже сподобалась пропозиція прилаштувати до маніпулятора камеру, щоб господар міг регулювати рівень налитого з пляшки.
- Ви запатентували цей винахід?
- Поки що ні. Але після розмови з «Телеграфом» обов’язково це зроблю (сміється)
- Цікава штукенція…
- Я думаю такий помічник стане в пригоді у будь-якому ресторані та кафе. Та й удома, коли не хочеться вставати з дивана, з його допомогою можна налити собі чогось випити.
- Ви б продали свій винахід?
- Скоріше обміняв би. На гарну машину! (сміється). Я думаю, що знайдуться люди, яким сподобається мій маніпулятор, тож згодом можна буде запустити його у серійне виробництво. Це чудова іграшка і для дітей, і для дорослих, бо, по суті, це маленький робот.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх