У Полтаві з’явився аналог одеської гуморини

6.04.2007, 19:04 Переглядів: 2 233
У Полтаві поклали початок Карнавалу гумору. У подальшому його планують зробити щорічним.

У Полтаві поклали початок Карнавалу гумору. У подальшому його планують зробити щорічним. Це свято, як аналог одеської гуморини, впровадила місцева влада. Чиновники кажуть, що пішли на це, аби розвеселити людей та відволікти їх від буденності.
Перший в історії міста карнавал розпочався першого квітня святковою карнавальною ходою вулицями Полтави. Близько тисячі людей - команди КВК, студенти, учні шкіл мистецтв, учасники самодіяльних колективів у яскравих карнавальних костюмах пройшлися від Центрального корпусного парку до Театральної площі, далі - до парку відпочинку 'Перемога'.
У день народження видатного земляка Миколи Гоголя, основним вбранням учасників дійства стали костюми гоголівських персонажів. Яскраві розважальні програми тривали до пізнього вечора. У рамках святкування відбулися театралізовані шоу 'Козацькі розваги' і 'Бої подушками'.
Крім того, у рамках свята проходили змагання ролерів, учасників екстремальних видів спорту - велоекстремістів, скейтбордистів, картингістів.
1 квітня у Полтаві також відкрився міжнародний конкурс карикатур 'Карлюка' у місцевій галереї мистецтв. На виставці представлені роботи провідних карикатуристів з України, Росії, країн Європейського Союзу. Провідною темою 'Карлюки' її організатори визначили світ Миколи Гоголя з його невід'ємними вибуховими гумором і сатирою.
До речі, походження свята дурня досі залишається неясним. По суті, ніхто не знає, де, коли й чому його стали відзначати. Відомо, що згадування про «День Всіх Дурнів» (як він спочатку називався) з'явилися в Європі в пізнє Середньовіччя. День дурня був народним святом, і знать рідко в ньому брала участь. Єдине, що ясно, так це те, що традиція відзначання дня, присвяченого дурню, має прадавнє коріння



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх