Новинки художньої літератури 2024 року

25.04.2024, 15:15 Переглядів: 639 Р

 

Класичні літературні твори потрібно знати та поважати. Однак художня література не стоїть на місці. Постійно виходять роботи, які заслуговують уваги читачів із будь-яких категорій. Нижче представлена добірка свіжих художніх книжок, які точно не мають пройти повз вимогливого читача. 

Джо Браунінг Ро, «Жахлива доброта»

Ця історія розповідає про юнака на ім`я Вільям Лавері. Він щойно закінчив коледж і готується продовжити сімейну справу в похоронному бюро. Його світ перевертається, коли в селі неподалік відбувається катастрофа, і місцева початкова школа опиняється під тоннами ґрунту. Вільям відчуває поклик одразу вирушити на місце трагедії та навіть не підозрює, наскільки ця подорож змінить його життя.

Книга Джо Браунінг Ро присвячена темі жертовності та співчуття. Ці емоції можуть завдати болю, але також стати причиною для загоєння душевних ран.

Фрея Семпсон, «Остання бібліотека»

Працівниця бібліотеки Джун Джонс глибоко переконана — кожна книга має свій унікальний запах. Їй уявляється власне місце роботи як поєднання різноманітних ароматів, що взаємодоповнюють одне одного. Пані Джонс у житті цікавлять лише книги — вона постійно працює з ними, читає їх удома та вигадує літературні історії про випадкових людей. А от із зовнішнім світом за стінами бібліотеки у Джун відносини складаються непросто. Все змінюється, коли заклад опиняється на межі закриття. Тепер Джун має змінити власне життя, оскільки лише врятувавши бібліотеку, можна допомогти собі.

Томас Манн, «Будденброки. Занепад однієї родини»

Цього року вийшло українське видання історії, що проходить через чотири покоління аристократичної родини Будденброків. Сюжет охоплює трансформацію від розквіту до цілковитого занепаду. Роман німецького письменника Томаса Манна, лауреата Нобелівської премії, розповідає щемливу історію про те, як можна все втратити, не цінуючи надбання минулих поколінь. Кохання та ненависть, зрадливість і заздрість — усе переплуталося в цій епічній сазі.

 

Сандра Ньюман «Джулія. 1984»

Твір Джорджа Орвелла «1984» став зразковим експонатом у пантеоні жанру антиутопії. Однак історія про Великого Брата за всієї своєї впливовості залишила по собі багато білих плям. Через 75 років після виходу оригінального твору письменниця Сандра Ньюман вирішила закрити деякі з них, написавши феміністичне прочитання славнозвісного сюжету. Книга розповідає історію Джулії Вортінг — механікині в Міністерстві Правди. Вона є зразковою громадянкою з точки зору партійної ідеології. Усе змінюється в той момент, коли Джулію зацікавлює Вінстон Сміт — колега з відділу документації.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх