Грейс Вілсон став першим професійним австралійським футболістом, який виявився небінарним

26.03.2024, 16:05 Переглядів: 684 Р

 

Дізнайтеся більше про Грейс Вілсон, першого професійного футболіста в Австралії, який оголосив себе небінарною особою, та його вплив на спортивну громадськість та ставки на футбол.


Грейс Вілсон, воротар "Аделаїда Юнайтед" та гравчиня "Янг Матильдас", зробила хоробрий крок, ставши першою професійною футболісткою в Австралії, яка заявила, що є не бінарною особою. У п'ятницю Вілсон поділилася новиною зі своїми товаришами по команді, керівництвом та персоналом клубу жіночої ліги А, зустрівши феноменальну реакцію та широку підтримку, що могло мати непрямий вплив на ставки по футболу, оскільки гендерна ідентичність та відкритість спортсменів можуть впливати на їхнє сприйняття громадськістю та фанатами.

"Це був перший крок у моїй подорожі, але я мав феноменальну реакцію", - розповіла Вілсон. "Дівчата дуже любили це, і кожен гравець мене обіймав. Щойно я це сказав, пролунали вигуки радості та оплески – це було чудово. Мені було так комфортно і мене підтримували, це, мабуть, одне з найкращих почуттів".

Для 20-річної Вілсон, яка вважається яскравим талантом і нещодавно була відібрана до складу "Янг Матильдас" для участі в Кубку Азії U-20 в Узбекистані, це оголошення стало величезним полегшенням. Вілсон пояснила, що їхнє сприйняття статі не вписується в західні стандарти чоловіка і жінки.

"У дитинстві я не розуміла, що все має бути для дівчат чи хлопчиків, але мене цьому навчили, коли я виросла. Ви не усвідомлюєте, яка це різниця. Відчуття ейфорії викликало те, що мене вперше назвали "вони/їх". Я просто хотів бути вільним", - поділилася Вілсон з Холлі Ренсом, головою ради Pride Cup.

Хоча можливо, в Австралійській жіночій лізі є й інші небінарні гравці, Вілсон стала першою, хто виступив публічно. Вона йде слідами зірки AFLW Дарсі Вессіо, який оголосив про свою небінарність у 2021 році, ставши другим гравцем AFLW після Торі Гровс-Літтл.

"Аделаїда Юнайтед" високо оцінила хоробрість Вілсон і раніше активно виступала за гендерну рівність, підтримавши гравця Джоша Кавалло, коли він у 2021 році став єдиним відкритим геєм, що грав у вищому дивізіоні на той час.

"Футбольний клуб "Аделаїда Юнайтед" пишається тим, що знаходиться в авангарді цього руху, відстоюючи рівність як на полі, так і поза ним", - йдеться в заяві клубу.

Керівник футбольного відділу Аделаїди Маріус Занін підкреслив: "Ми всією душею підтримуємо Грейс і високо оцінюємо їхню хоробрість у тому, щоб поділитися своєю справжньою сутністю зі світом. Ми в "Аделаїда Юнайтед" віримо в сприяння інклюзивному та доброзичливому середовищу для всіх людей, незалежно від гендерної приналежності".

Своїм оголошенням Вілсон продовжує важливий рух за визнання та підтримку небінарних спортсменів на найвищому рівні. Її відвага є натхненням для інших і сприяє створенню більш інклюзивного та доброзичливого середовища у професійному спорті для людей із різною гендерною ідентичністю.

Ставки на футбол

Відвага Грейс Вілсон у визнанні своєї небінарної ідентичності є натхненною для всього футбольного співтовариства та заохочує більшу відкритість і інклюзивність у спорті. Це також підкреслює, наскільки футбол став більш прогресивним на всіх рівнях - від аматорських ліг до професійних.

Популярні бетінгові оператори розширюють можливості для вболівальників, додаючи більше ринків та варіантів для розміщення ставки на футбол.

Разом з розширенням варіантів ставок, самі бетінгові компанії також прагнуть створити більш інклюзивне та доброзичливе середовище для своїх клієнтів. Оператори приділяють особливу увагу налагодженню зручного та безпечного досвіду для гравців, незалежно від їхньої статі, раси чи будь-яких інших відмінностей.

Як футбол, так і індустрія ставок крокують в ногу з часом, приймаючи різноманітність та інклюзивність як невід'ємну частину свого розвитку. Завдяки прикладам мужності, як от оголошення Грейс Вілсон, ці сфери стають більш відкритими та вітають людей з різним бекграундом.

Для деяких вболівальників можливість робити ставки по футболу, де грають відкрито небінарні футболісти, може додати додаткового емоційного підтексту. Це символізує прогрес та визнання різноманітності у спорті, який раніше вважався досить консервативним.
"УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ(ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ"

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх