Як визначити свій рівень англійської мови?

19.02.2024, 11:00 Переглядів: 747 Р

 

 

Буває таке, коли робиш паузу у вивченні мови або просто відчуваєш, що стоїш на місці. У таких випадках тести з визначення рівня володіння англійською мовою стають надзвичайно корисним інструментом. Вони допомагають не лише визначити поточний рівень, але й ставлять перед тобою конкретні завдання для подальшого вдосконалення.

В ідеалі тести подібного формату мають охоплювати чотири основні параметри володіння мовою:

  • Граматика - ваші знання правил англійської граматики.
  • Читання - ваша здатність розуміти письмовий текст англійською мовою.
  • Письмо - ваша здатність писати англійською мовою.
  • Сприйняття мови на слух - ваша здатність розуміти усну англійську мову.

Деякі тести можна пройти за кілька хвилин, інші - за кілька годин.

Наприклад тривалість 2-х найпопулярніших міжнародних тестів з англійської мови, IELTS і TOEFL ,  складає 3 години. Це обширні платні тести які комплексно оцінюють знання по всім 4-м параметрам. Як правило, такі тестування проходять люди вже з достатнім рівнем володіння мовою ( від В2), для отримання роботи або вступу у ВНЗ за кордоном, адже вони  досить коштовні. Здати TOEFL у 2024 коштує 185 $ за спробу.

Якщо вам поки просто цікаво дізнатися про свій приблизний рівень тут і зараз, то  пропонуємо більш простий варіант: пройти онлайн-тест на визначення рівня англійської.

Ви можете обрати категорію : пройти 5-хвилинний експрес-тест або тест на словниковий запас. 

А ще ми розробили окремий 3 хвилинний тест рівня  англійської для дітей.  

Тож переходьте за посиланням вище!

Після того, як ви пройдете тест, ви отримаєте результати, які покажуть ваш рівень володіння англійською мовою. Рівні володіння англійською мовою зазвичай поділяються на шість категорій:

  • А1 - початковий рівень
  • А2 - нижній-середній рівень
  • В1 - середній рівень
  • В2 -  рівень вище середнього
  • С1 - високий рівень
  • С2 - досконалий рівень

Навіщо  потрібно знати свій рівень ?

Знання свого рівня важливе з кількох причин. По-перше, це дозволяє зорієнтуватися у власних успіхах і визначити, на якому етапі ти знаходишся у вивченні мови. Ваші результати тесту допоможуть вам визначити, в яких областях вам потрібно покращити свої навички. Це допоможе вам скласти план навчання та досягти своїх цілей у вивченні англійської мови.

По-друге, тести допомагають структурувати та планувати подальше вивчення. Вони вказують на слабкі і сильні сторони, що дозволяє ефективніше вдосконалювати ті аспекти, де є найбільше прогалин.

Знання власного рівня важливе при встановленні мети вивчення мови. Чи це підготовка до мовних іспитів, підвищення кваліфікації для роботи, чи просто розвиток особистості, визначення поточного рівня стає ключем до успіху у досягненні мети.

І голове, потрібно бути чесним із самим собою. Якщо не впевнені – не відповідайте “інтуїтивно” або навмання. Ви робите це , в першу чергу, для себе , а не щоб похизуватись перед кимось !

Чесність при відповідях на питання  є  важливою, адже якщо ви не будете чесними у своїх відповідях, результат тесту буде неточним. А неточний результат може призвести до того, що ви будете витрачати час на вивчення не того, що вам дійсно потрібно. Перескакувати через рівні  – це не ефективний спосіб вивчити англійську. Потрібно все робити поетапно, step by step.

І тоді усе буде виходити.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх