Прочистка каналізації: чому краще звернутися до професіоналів

9.01.2024, 16:10 Переглядів: 604 Р

 

Хоча б раз в житті кожен стикався з неприємною ситуацією, як засмічення каналізаційних труб. З часом в системі відводу води накопичується бруд і жир, у трубу може потрапити сторонній предмет - і тоді прочистка каналізації стає єдиним, що може врятувати ваше життя від хаосу.

Звісно, часто можна впоратися самостійно, за допомогою вантуза або спеціального металевого дроту. Але в окремих випадках без допомоги професіоналів не обійтися. Приміром, на сайті https://mtsewer.com.ua/services/mts-prochistka-trub/ пропонують широкий спектр послуг з прочистити будь-яких каналізаційних систем. Спеціалісти компанії “МонтажТехСервіс” також можуть зробити аналіз стічних вод і навіть провести відеодіагностику мережі.

Які способи прочищення каналізації існують

Здавалося б, чистка труб - нескладний процес, але не все так просто. В залежності від конструкції конкретної системи спеціалісти визначають, яка саме прочистка потрібна:

  • Механічна - застосовується до труб невеликої довжини діаметром 20-600 мм. Цей спосіб дуже ефективний, але має недоліки: трос може пошкодити керамічні або пластикові труби.
  • Гідромеханічна - найкращий метод для труб діаметром понад 50 мм. Під час процедури труба промивається потоком води під тиском 150-300 атмосфер за допомогою спеціальної насадки.
  • Хімічна - така очистка ефективна і для забитих брудом труб, і в якості профілактики забруднення. Хімічні речовини не лише чистять, а й дезінфікують каналізацію - але при серйозних проблемах такий метод не дуже ефективний.
  • Термічна - у цьому випадку вода температурою 95° подається в трубу під тиском, що допомагає позбутися старих затверділих забруднень. Для більшої ефективності часто також додаються й хімічні речовини.

Чи варто чистити каналізацію самостійно

Однозначно ні. Звісно, в магазинах можна придбати різноманітні засоби для чистки труб - від простого вантуза до хімічних розчинників. Але прочистка каналізації - це складний процес, ефективність якого часто залежить від правильно підбору методу і грамотного застосування конкретних засобів. Тому найкраще буде одразу звернутися до спеціалістів, аби не пошкодити систему відводу води. Своєчасний виклик бригади дозволить вирішити проблему якомога швидше та збереже ваші гроші і нерви.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх