Тепловий насос – найекономічніший спосіб нагріти басейн

25.09.2023, 11:30 Переглядів: 823 Р

 

Невеликі басейни швидко нагріваються на сонці, але сонячної енергії недостатньо для обігріву великих басейнів. Щоб температура води була зручною для купання, потрібно використовувати нагрівальні прилади. Чим більший басейн, тим складніше його нагріти. Ідеальне рішення – це теплові насоси, ціна та ефективність яких є найкращим співвідношенням серед усіх теперішніх нагрівачів.

Види нагрівачів для басейну

Крім теплового насоса, для нагрівання води у басейні використовуються:

  • Електронагрівачі
  • Теплообмінники

Електронагрівач підходить маленькому басейну, наприклад, каркасному, а також, якщо ви рідко нагріватимете воду. Якщо ж ви хочете купатися весь сезон, електронагрівник витрачатиме багато електроенергії, а відповідно – і ваш бюджет. Тому цей пристрій не підходить для довгострокового нагрівання басейну.

Другий вид обігрівачів – це теплообмінник. На відміну від електронагрівача, він сам собою воду не гріє. Теплообмінник використовує енергію теплоносія, який нагрівається котлом. Недоліком цього виду нагрівача є складність підведення комунікацій. Якщо ви плануєте будівництво будинку та басейну з нуля, жодних проблем немає – ми рекомендуємо провести трасу від котельні до технічного приміщення.

Як працює тепловий насос?

Фреон нагрівається від повітря навколишнього середовища, випаровується в теплообміннику та виділяє тепло. Чим вище температура навколишнього повітря, тим більше тепла фреон візьме з навколишнього середовища та тим вище буде COP теплового насоса.

COP – це співвідношення виробленої енергії до споживаної; є показником ефективності роботи теплового насоса.

 

Як вибрати тепловий насос для нагріву басейну?

Теплові насоси поділяються на інверторні та безінверторні. У чому їх відмінності?

  • Інверторний тепловий насос працює ефективніше та споживає менше енергії, ніж безінверторний. Це пов’язано з тим, що він регулює потужність роботи компресора залежно від температури навколишнього середовища та вимог до обігріву води.
  • Інверторний тепловий насос працює тихіше, ніж безінверторний. Це пов’язано з тим, що він використовує спеціальний привід, що дозволяє знизити рівень шуму під час роботи. Це важливо, якщо басейн розташований поруч із житловими приміщеннями або якщо ви хочете насолоджуватися спокоєм та тишею біля басейну.
  • Інверторний тепловий насос має більший термін служби, ніж безінверторний. Це пов’язано з тим, що він працює плавніше та дбайливіше щодо обладнання. Крім того, інверторний насос має меншу ймовірність зламання, що призводить до скорочення витрат на ремонт.
  • Інверторні теплові насоси зазвичай коштують дорожче, ніж безінверторні. Проте вони компенсують свою вартість шляхом економії енергії та зниження витрат на ремонт та обслуговування.

Добре зарекомендували себе інверторні моделі від виробників Hayward, Fairland та Aquaviva.

 

Наприклад, переваги інверторного теплового насоса Fairland InverX:

  • Супервисокий COP до 15.5 забезпечує отримання з 1 кВт енергії 15.5 кВт тепла.
  • Оснащений повноінверторною технологією, тому вдвічі економічніший, ніж звичайні теплові насоси.
  • Нагріває воду до +40 ℃ при навколишньому середовищі t від -15 до 43 ℃.
  • Є можливість управління по Wi-Fi, тому ви можете нагрівати воду заздалегідь до прибуття додому.
  • Ультратихий – працює тихіше за холодильник.

Підібрати потрібну потужність пристрою, що ідеально підійде для обігріву вашого басейну, допоможе фахівець.

Встановіть тепловий насос – та ви отримаєте найкомфортніші умови для цілорічного плавання, а також будете економити на обігріві води.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх