Що робити, якщо бажаєте придбати нерухомість, а власник закордоном

17.07.2023, 16:30 Переглядів: 2 443 Р

Як проходить процес оформлення документів та інші нюанси читайте у статті

У наш час все актуальнішим стає питання, як придбати квартиру, якщо власник закордоном. Нещодавно в деяких країнах запровадили схему спрощеного документообігу. Одними з цих країн є Польща, Італія та Іспанія (дізнатися чи входить до цього списку країна в якій ви проживаєте можна в агенції нерухомості). Отже, якщо ви знаходитеся у країні, де діє система спрощення документообігу, бажаєте зробити процедуру купівлі-продажу, але за якихось обставин не можете приїхати до України, то тепер ви можете це зробити з легкістю, перебуваючи, закордоном.

Як проходить процес оформлення документів

Для цього вам необхідно звернутися до нотаріуса у країні, в якій ви знаходитеся. Там на будь-якій мові оформлюєте, засвідчуєте документи й надсилаєте до України.

Ці документи можна передати до України двома способами: маршрутним таксі або звичайною поштою.

А вже зі сторони України агенція нерухомості допоможе вам правильно оформити документи та порадить, що робити далі. Оскільки це надійна компанія, яка вирішить усі ваші питання.

Також люди все більше переходять на безготівковий розрахунок. Тож власник нерухомості, може знаходитися закордоном і там зробити доручення через нотаріуса довіреній особі, яка знаходиться в Україні, тоді ця особа може вчинити нотаріальну дію від імені власника.

Як діяти в інших країнах, де не працює система спрощення

У країнах де діє спрощена система, ви можете скористатися послугами агенції нерухомості та нотаріуса, які знаходяться на території України. А в інших країнах для здійснення таких операцій ви маєте звернутися до консульства, щоб отримати необхідні документи. Тобто спочатку потрібно записатися до консула України. Тоді консульство видасть українське доручення, яке діятиме будь-де в Україні.

Як здійснюється купівля-продаж нерухомості, якщо є заява

Деякі об’єкти нерухомості продаються із заявами від чоловіка до дружини або навпаки. Тобто, якщо купівля-продаж була здійснена під час шлюбу, то у такому випадку потрібно зробити дозвіл від сторони подружжя, що він/вона не заперечує вчиненню нотаріальної дії у продажу нерухомості.

Таким чином можуть скористатися і спадкоємці. Спочатку подати заяву і за такими ж принципами оформлення документів прислати доручення на вчинення нотаріальних дій. Також за цим дорученням можна буде скористатися банківськими послугами, оскільки нині все частіше оформлюються квартири по безготівковому розрахунку.

«єОселя» – для чого потрібна та хто може скористатися цією функцією

«єОселя» – це програма доступного кредитування житла. Цією послугою можуть скористатися військовослужбовці за контрактом, медпрацівники, педагогічні працівники, а також наукові та науково-педагогічні працівники.

У такому випадку потрібно звернутися до відділення державних банків. А саме: Укргазбанку, Ощадбанку або ПриватБанку (послуга діє лише через ці банки).

Ви можете скористатися цією функцією, навіть, якщо купуєте нерухомість у людини, яка знаходиться закордоном.

Агенція нерухомості готова вам допомогти вже сьогодні! Ваші проблеми тепер наші!

Слідкуйте за агенцією в Instagram

Агенція нерухомості знаходиться за адресою: Кременчук, вулиця Ігоря Сердюка 37/18. Додаткова інформація за номером телефона: 067-553-11-00.

Успіхів у купівлі-продажі нерухомості!

Куди та з якими документами кременчужанам звертатись для отримання спадщини

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх