Чи можна купувати матраци в інтернет-магазині

25.04.2023, 16:18 Переглядів: 2 515 Р

 

Основна маса покупців давно звикла, що сьогодні практично будь-яку річ можна купити в інтернеті. Такі покупки не забирають багато часу, зручні та вигідні, адже ціни онлайн-каталогів часто істотно нижчі, ніж у традиційних торгових точках. Але покупка покупці - не приходиться, і одна справа, коли потрібно замовити піцу або нові кеди, а інша - придбати щось велике і дороге, наприклад, матрац.

Сьогодні хороший ортопедичний матрац купити в інтернет-магазині можна буквально за кілька кліків, і вже за короткий термін насолоджуватися новим комфортним спальним місцем. Але чи можна бути впевненим, що покупка виявиться доречною, адже через екран ноутбука або смартфона неможливо визначити ступінь зручності виробу, полежати на ньому, оцінюючи відчуття? Тут усе не так однозначно, тому в питанні слід розібратися докладніше. 

Купівля матраца в салоні - не гарантія оптимального вибору

Знайдеться чимало людей, які вважатимуть за краще купити матрац у звичайному магазині або салоні. Зазвичай так вчиняють люди старшого покоління, які все ще не довіряють інтернету великі суми, або ті, хто раніше не цікавився внутрішньою будовою спальних аксесуарів і хотів би все ретельно розглянути й помацати.

Це цілком природно, адже можна скільки завгодно читати в інтернеті про користь і зручність кокосової койри або відчуття від Memory foam, але так і не зрозуміти, що в реальності являють собою ці наповнювачі. Крім того, в Мережі часто трапляється порада прилягти на матрац перед покупкою, щоб особисто оцінити його зручність.

Пропозиція полежати на матраці в магазині - маркетинговий хід, а не реальний спосіб оцінити його зручність. По-перше, ви лягаєте на виріб у вуличному одязі, а, по-друге, за 10-15 хвилин, проведених у такому положенні, просто неможливо оцінити властивості матраца, адже протягом ночі лежати ви будете 7-8 годин.

Якщо говорити про "живу" консультацію продавця, то будь-який інтернет-магазин також пропонує цю послугу: достатньо просто зателефонувати й поставити запитання. При цьому за час, який витрачається на відвідування одного салону, можна поспілкуватися з представниками кількох інтернет-магазинів і вивчити набагато більше моделей.

Інтернет-магазин чи меблевий салон

Перед онлайн-каталогами у меблевих магазинів є лише кілька переваг, та й ті можна вважати відносними:

  • є можливість побачити й помацати різні типи наповнювачів;
  • можна вивчити будову матраців різних типів на демонстраційних зразках;
  • на тих матрацах, що представлені в демонстраційному залі, можна полежати.

Чому переваги можна вважати відносними? Річ у тім, що демонстраційна зала навіть дуже великого меблевого магазину не здатна вмістити весь асортимент, тому особисто вивчити й випробувати вийде далеко не кожну модель. Матраци на вітрині можуть лежати по кілька місяців і навіть років. За цей час виробник міг поміняти й тип одного з наповнювачів, і матеріал, використаний для пошиття чохла, і що-небудь ще. У такому разі куплена модель може сильно відрізнятися від того, що ви бачили в магазині. А брати виставковий зразок - не найкраще рішення.

 

Чому купувати матрац в інтернеті зручно

Обираючи онлайн-покупку нового матраца, користувач отримує певні переваги:

  • вибрати й уважно вивчити вподобану модель можна, не виходячи з дому;
  • замовити новий матрац легко в будь-який час, адже інтернет-магазини працюють цілодобово;
  • менеджеру сайту можна поставити всі запитання, що цікавлять, а при бажанні нескладно знайти контакти виробника і поспілкуватися безпосередньо;
  • перед покупкою можна ретельно вивчити типи конструкцій, варіанти й властивості наповнювачів, почитати відгуки користувачів як
  • про обрану модель матраца, так і про виробника загалом;
  • вибрати зручний спосіб оплати: банківська картка, післяплата, розстрочка, кредит тощо;
  • замовити доставку або забрати товар самостійно з пункту зберігання.


Товари в інтернет-магазинах зазвичай коштують трохи дешевше, адже власникам не доводиться витрачатися на купівлю або оренду приміщення, утримання великої кількості персоналу, оплачувати рахунки за комунальні послуги. Усе це позначається на торговій націнці, а отже, і на кінцевій вартості товару.

Тим, хто переживає, що громіздку і дорогу покупку не можна повернути в інтернет-магазин, слід пам'ятати про права споживача. Навіть справну річ належної якості споживач, згідно із законом, має право повернути або обміняти протягом 14 днів з моменту купівлі. При цьому важливо простежити, щоб усі фірмові ярлики та інші елементи не були порушені, і зберігся чек.

Сказане вище стосується і купівлі матраца. Якщо ви випадково не вгадали з розмірами або через кілька днів зрозуміли, що спати на обраному виробі некомфортно, матрац можна повернути або замінити іншою моделлю.

 Які запитання ставити консультанту під час купівлі матраца

Щоб купівля хорошого ортопедичного матраца пройшла вдало, а допомога консультанта була ефективною, необхідно заздалегідь прояснити ряд моментів:

  • кількість спальних місць на ліжку;
  • вік, вага і зріст користувачів;
  • наявність індивідуальних особливостей: хворі суглоби, порушення постави, проблеми з хребтом тощо;
  • можливість доставки та її вартість, якщо вона платна;
  • умови обміну та повернення;
  • наявність сертифікатів і гарантії на обрану модель.

Також необхідно уточнити бюджет покупки та не забути включити в нього вартість доставки. Щоб купити хороший матрац за менші гроші, не потрібно вибирати найдешевшу модель. Краще дочекатися акції або скористатися передсвятковою пропозицією і придбати дорогу модель з урахуванням знижки.

Відмінні ознаки гарного матраца

Сучасні виробники випускають величезну кількість моделей у різних цінових сегментах. Оскільки матрац - покупка довгострокова і недешева, краще заздалегідь визначитися з необхідними параметрами:

  1. Серед пружинних моделей особливою популярністю користуються вироби на незалежному блоці. Такі матраци легко підлаштовуються під особливості статури користувача, і спати на них зручніше.
  2. Якщо вам сподобався безпружинний матрац, варто вибрати модель з великою кількістю шарів з різних матеріалів. Така конструкція прослужить довше і забезпечить необхідні ортопедичні властивості.
  3. Під час вибору матраца важливо правильно визначити допустиме навантаження. До ваги людини або подружньої пари необхідно додати ще 20-30 кг, щоб спальний аксесуар не працював на знос і довше зберігав свої властивості.
  4. У процесі купівлі матраца для людини з проблемами опорно-рухового апарату, не варто економити. Дешевий виріб не забезпечить потрібний рівень комфорту, тому краще орієнтуватися не на вартість, а на особливості конструкції.

Звертайте увагу на такі моменти, як наявність зонального пружинного блоку, термогелю, можливість використовувати матрац у режимі зима/літо, товщину виробу. Такі модифікації незамінні під час облаштування комфортного спального місця, а простіші матраци, з невеликою кількістю шарів або пружинним блоком Bonnell, краще залишити для дачі або гостьової кімнати.

 

Кілька порад щодо вибору магазину

На просторах інтернету легко знайдеться кілька десятків, а то й сотень майданчиків, що пропонують купити зручний і якісний матрац. Щоб не розчаруватися в покупці, краще витратити трохи часу й уважно вивчити кілька інтернет-магазинів. Добре б знайти такі, які співпрацюють безпосередньо з виробником - ціни в них зазвичай нижчі.

Звертайте увагу на наявність супутніх товарів: спеціальних чохлів, топерів, наматрацників тощо. Такі доповнення коштують недорого і продовжують термін служби матраца, а можливість одразу придбати все потрібне в одному місці свідчить про те, що в магазині налагоджено хороший сервіс і відчувається турбота про покупця.

Вивчіть відгуки про обраний інтернет-магазин, а також про самого виробника вподобаної моделі матраца. При цьому більше звертайте увагу на негативні моменти, адже не секрет, що хвалебні відгуки часто пишуться під замовлення.

Оцініть репутацію магазину, термін його присутності на ринку. Обов'язково уточніть наявність сертифікатів якості на товари та надання гарантії. Заздалегідь дізнайтеся можливість обміну матраца та умови повернення.

Вибрати та купити якісний матрац за доступною ціною від українського виробника завжди можна в магазині "Світ Матраців". У великому каталозіhttps://svit-matrasiv.com.ua/ua/ представлені вироби різних конструкцій і розмірів. Торгова мережа представлена більш ніж 113 традиційними магазинами, розташованими по всій території України. Ви завжди можете зазирнути в один з них, щоб переконатися в якості товарів і ознайомитися з сертифікатами. Власна служба доставки подбає, щоб ваша покупка була доставлена в найкоротші терміни, а варіативна система оплати замовлення дозволяє зробити навантаження на сімейний бюджет не надто помітним.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх