Водись рибка велика і маленька: до Дніпра випустили понад 30 тисяч товстолобів та білих амурів

15.12.2021, 16:30 Переглядів: 1 961

 

14 грудня на території Полтавського рибоохоронного патруля у Дніпро випустили 30 тис штук дволітки товстолоба та 2 400 штук дволітки білого амура. Наважка одного екземпляра - близько 180 грамів.

Зарибок придбали в «Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб» Черкаської області.

Ці види риб очищають водойми від зайвої рослинності та фітопланктону. А це, своєю чергою, перешкоджає цвітінню води та заростанню акваторії, – пояснює головний спеціаліст відділу іхтіології Полтавського рибоохоронного патруля Олена Качко.

 

Цьогоріч вперше зариблення відбулося за кошти обласного бюджету. На сесії Полтавської облради ухвалили Програму охорони довкілля Кременчуцької міської територіальної громади на 5 років, в межах якої у 2021-му виділили 219,17 тис. грн.

Щороку на Програму планують витрачати більше 200 тис грн. Але це кошти, які підуть не лише на зариблення, а й на інші потреби рибоохоронного патруля. Зокрема, цього року інспекторам вже придбали тепловізор, - зауважує заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Віктор Скриль.

 

Загалом у 2021-му у водойми Полтавщини випустили близько 250 тис екземплярів риби, що на 20% більше ніж торік. За словами керівниці Полтавського рибоохоронного патруля Оксани Кулинич, це сталося завдяки налагодженню співпраці як з обласною владою, так і з підприємцями.

 

Вселення водних біоресурсів здійснювалося також за кошти користувачів, які займаються промисловим виловом риби, благодійного фонду «Полтавського ГЗК», ГО «Річки Полтавщини», «Кременчуцького товариства мисливців та рибалок», –  зазначила Оксана Кулинич.

 

ГО «Громадський рибоохоронний патруль Полтавщини»

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх