Гордєєва радикально знижує тарифи у Кременчуці

6.10.2020, 16:00 Переглядів: 2 341

  

Депутат Валентина Гордєєва (на фото третя праворуч) виграла суд по теплових тарифах, які протиправно підвищував виконком у 2017 та 2018 роках. Тепер з командою «Радикальної партії Олега Ляшка» вона знову йде в міську раду, щоб добитися перерахунку

Політики часто обіцяють боротися за справедливі тарифи на комунальні послуги, а після виборів забувають свої обіцянки. Проте у команді «Радикальної партії Олега Ляшка», яка йде до Кременчуцької міської ради, є людина, яка всю минулу каденцію послідовно боролася за зниження тарифів. І успішно вигравала суди – без адвокатів, і навіть не маючи юридичної освіти. Досвід депутата Гордєєвої доводить, що можна боротися за свої права – і перемагати.


22 вересня цього року Другий апеляційний адміністративний суд поставив крапку у справі за позовом Гордєєвої щодо визнання нечинними двох рішень виконкому Кременчуцької міськради про тарифи КП «Теплоенерго» на опалення та гарячу воду. Суд не задовольнив скаргу виконкому, КП «Теплоенерго», ПАТ «Полтаваобленерго» і залишив без змін рішення Полтавського окружного адміністративного суду, яким позов депутата Гордєєвої було задоволено. Таким чином, два рішення виконкому, які встановлювали нові підвищені тарифи, визнані протиправними та нечинними. (Так, у 2017 році оскаржуваним рішенням тарифи були підвищені на 22,8% на опалення і на 13,8% на гарячу воду. А в 2018 році після перевірки «комісією Гройсмана» тарифи були знижені буквально на копійки.)
Розглядаючи позов Гордєєвої, суд дійшов висновку, що виконком грубо порушив процедуру громадського обговорення при ухваленні рішень щодо тарифів. Крім рішень про тарифи, суд визнав протиправним та нечинним і рішення виконкому про порядок проведення так званих «відкритих слухань», які насправді у місті проводилися «для галочки».


Які правові наслідки має рішення суду? Оскільки тарифи, які діяли в період з 1.11.17 р. по 1.07.18 р. визнані нечинними, КП «Теплоенерго» має зробити кременчужанам перерахунок за опалення і гарячу воду. Депутат Гордєєва розуміє, що підприємство, підконтрольне мерії, добровільно на це не піде.



- Я звертатимусь до виконавчої служби, щоб забезпечити виконання рішення суду. Якщо знадобиться – звертатимусь до суду з позовом про бездіяльність влади. Йтиму всіма можливими шляхами. Хочу зазначити, що міська влада відповідає і за тарифи, і за діяльність комунальних підприємств. І тому я знову йду в міську раду, у тому числі щоб завершити розпочате і добитися фактичного перерахунку від КП «Теплоенерго» на користь мешканців. І прошу кременчужан підтримати мене і мою команду - «Радикальну партію Олега Ляшка»,

- зазначила Валентина Гордєєва.


Автор: політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх