Купити чи орендувати спорядження для відпочинку?

20.08.2020, 13:00 Переглядів: 1 575

 

Навіть на один два дні в похід чи на сплаві знадобиться мінімальний комплект спорядження, який зробить відпочинок комфортним. Варіантів вирішення цього питання може бути кілька, взяти те що є, орендувати або ж придбати. В останньому випадку, незважаючи на певні витрати, це буде найбільш правильний вибір. Чому? Разом з експертами магазину військового та туристичного спорядження, одягу та взуття https://militarka.com.ua/ ми доведемо – придбати необхідні речі найбільш вигідно.

Що потрібно зі спорядження туристу-початківцю?
Для нескладних одно- дводенних походів чи сплавів речей треба не так і багато. Знадобиться відповідні: взуття, рюкзак, намет. Ще варто додати спальний мішок, килимок-каремат, посуд. Все це є основою будь-якого активного відпочинку, особливо якщо погодні умови можуть бути не стабільними, як наприклад в Карпатах.


 

  • Взуття – це кросівки чи черевики для треккінгу з міцною підошвою, добрим протектором, відмінною фіксацією стоп.
  • Рюкзак зрозуміло, знадобиться для транспортування всіх речей. На сплави його можна та й варто замінити гермомішком відповідного об’єму.
  • Намет дозволить комфортно відпочити, навіть за зіпсованої погоди. Так як і килимок зі спальником.
  • Ну а посуд дозволить готувати їжу.

Майже всі ці предмети можна взяти в оренду, практично в кожному місті. Але, чи дійсно це буде дешевше?


Оренда чи купівля – що вигідніше?

Звичайно, якщо похід чи сплав разовий, то достатньо орендувати все необхідне. Але чомусь, в більшості випадків, люди які хоча б раз побували в Карпатах, або ж спробували байдарки хочуть повторити. Й тут відразу стає зрозуміло – за витрачені кошти на орендну плату можна б було придбати непогане спорядження. Наприклад:


    1.Оренда рюкзака обійдеться від 80 до 120 грн за день

    2.Намет – залежно від типу та місткості від 50 до 150 грн

    3.Спальний мішок – 30-80 грн

    4.Килимок – 20-30 грн


Це базові ціни, й вони можуть змінюватися залежно від міста, кількості днів оренди, сезонності спорядження. Якщо підсумувати, в балансі отримаємо немаленькі кошти, ще потрібно залишити заставу, витратитися на дорогу, купити харчі.

А якщо придбати? Звичайно ж, за один раз можна отримати досить відчутні витрати. Але готуючись заздалегідь… Одномісний намет коштує до 2000 грн, спальний мішок від 600 до 1000, рюкзак 1000-2000. Це прості речі, але функціональні, й будуть слугувати не один сезон.


Де купувати спорядження?

Можна відразу звернутися до спеціалізованих, туристичних магазинів і здивуватися цінам. Є альтернатива – військторги, які давно вже пропонують цілий спектр екіпіровки, що може стати функціональною, а головне – дешевою альтернативою. На прикладі асортименту магазину https://militarka.com.ua/ можна переконатися в цьому. Серед товарів є все необхідне.

  • Взуття – тактичні черевики та кросівки, які розроблені на базі тих же треккінгових, але коштують значно дешевше.
  • Намети від брендів, що давно пропонують якісні репліки або ж власні розробки. І теж за більш доступною ціною.
  • Рюкзаки – тактичні, штурмові, яких вистачить для 1-3 днів походу, або ж рейдові для тривалих маршрутів. І знову дешевше!
  • Спальні мішки, каремати, посуд – це туристичні аналоги за доступними цінами.

 

Якщо взагалі потрібно зекономити, військторг запропонує армійські типи спорядження з ще більш доступною вартістю. Причому, постійні розпродажі та акції дають змогу відчутно зекономити та придбати й спеціалізований одяг, пальники, гермочохли тощо. А якщо чогось не вистачає, то цю річь можна й орендувати на перший час.

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх