Наскільки важлива вентиляція приміщень

5.05.2020, 12:30 Переглядів: 3 962

Наскільки важлива вентиляція приміщень 


Кременчук – промислове місто з проблемою забрудненого повітря, та неприємними запахами, пов’язаними з роботою промислових підприємств. За таких умов процес природної вентиляції (через відкриті вікна) для мешканців Кременчука через неможливість очищення повітряних мас, що надходять з вулиці буде недостатнім.

Виникає потреба у встановленні примусової вентиляції. Використання якої забезпечить витяжку повітря з приміщення і надходження очищеного, з достатнім обсягом кисню. Спеціальні повітряні фільтри забезпечують додаткове очищення повітря від бактерій і алергенів.


Примусові системи вентиляції


Припливна вентиляція

Через спеціальне обладнання повітря з вулиці потрапляє в приміщення, попередньо піддаючись фільтрації і тепловій обробці.


Витяжна вентиляція

Відповідає за видалення забрудненого, відпрацьованого повітря. Різновидів побутових витяжних вентиляторів безліч, в чому можна переконатися перейшовши за посиланням: vencon.ua/catalog/vytyazhnye-ventilyatory

Встановлюють витяжну вентиляцію в приміщеннях з найбільшим рівнем забруднення та вологості повітря: санвузлах, ванних кімнатах, кухнях.


Припливно-витяжна вентиляція

Є поєднанням функцій припливної і витяжної вентиляцій. Спеціальні повітряні фільтри очищають забруднене повітря від пилу, шкідливих мікроорганізмів та усувають неприємні запахи, а відпрацьоване повітря виводиться назовні. Найбільш ефективною і затребуваною є припливно-витяжна вентиляція. Завдяки кільком рівням фільтрації в приміщення не потрапляють шкідливі сполуки металів, алергени та сторонні запахи.

Набуває популярності встановлення припливно-витяжної вентиляції з рекуператором. Це дозволяє забезпечувати приміщення свіжим повітрям потрібної температури з паралельним відведенням відпрацьованих повітряних мас.


Монтаж вентиляції

В інтернет-магазинах можна купити готові системи вентиляції та кондиціонування повітря разом з докладними технічними інструкціями, що дозволяють встановити обладнання самому. Та краще монтажні роботи довірити досвідченим фахівцям, які дають гарантію, що установка вентиляційного обладнання проведена відповідно до технічних рекомендацій виробника.

Не потрібно мати медичну освіту, щоб розуміти наскільки наше самопочуття залежить від якості повітря, яким ми дихаємо. Перебуваючи в закритому приміщенні, яке довго не провітрювалось, починає боліти голова, відчувається безсилля, хочеться спати. Цей стан ще називають синдромом постійної втоми, викликаним нестачею кисню. Саме тому не варто недооцінювати важливість якісної вентиляції приміщень.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх