Міліціонери викрили підпільний сирний цех

7.05.2009, 12:02 Переглядів: 1 680
На околицях Молодіжного, у колишніх складських приміщеннях підприємство влаштувало виробництво кількох «сортів» сиру..
Слідом за виробником давати пояснення міліціонерам будуть власники магазинів, які приймали сир без документів, що мали б свідчити про якість товару. Брали просто за накладною.

Без документів і в антисанітарних умовах, прикриваючись назвами заводів у Київській та Львівській областях. Кременчужани мали змогу бачити продукцію підприємців на прилавках магазинів, а багато хто полюбляв їхні сирні «косички» під пиво…

Минулого тижня працівники служби по боротьбі з економічними злочинами викрили на Молодіжному підпільне виробництво сиру. «Адигейський», «Бринза», «Сулугуні», «Сулугуні копчений», «Сулугуні Теллі», «Сулугуні Теллі копчений» – це перелік назв сирних виробів, які поставлялися із антисанітарних умов на прилавки кременчуцьких магазинів, у прилеглі райони та інші області. Організували сирний «цех» 40-річна Ольга та 48-річний Олександр – відповідно директор та засновник ТОВ, яке, згідно документів, має займатися лише торгівлею. Ніяких документів, ліцензій, які б дозволяли робити сир, не кажучи про дотримання санітарних норм, на підприємстві не було.

Сир вироблявся із січня цього року. На підприємстві, окрім керівників, працювало ще четверо людей – троє робітників і водій, який розвозив готовий товар.

Молоко для виробництва привозилося із сіл. Його приймали без будь-яких проб та документів.

– У розмові із засновниками підприємства ми дізналися, що гроші від продажу сиру йшли на погашення кредиту за обладнання, на якому цей сир виготовлявся, – розповідає прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач. – Розповідати щось більш детально вони відмовились.

Із місця виробництва вилучили пластикові упаковки, етикетки, прилад для набиття дати виробництва та майже 700 кілограмів готового сиру. Цю партію направили до міського молокозаводу. Тамтешня лабораторія має надати висновок щодо якості продукту.

Від висновків експертів буде залежати і подальший перебіг справи.

За словами одного з правоохоронців, які здійснили екскурсію до цеху та побачили, в яких умовах виготовляли сир, їм надовго перехотілося ласувати чимось подібним…

За протиправні дії з боку директора та засновника ТОВ наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 227 – випуск недоброякісної продукції. Таке підприємництво карається штрафом (1700-3400 грн) або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на три роки.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх