Замість газону – мінне поле

4.11.2006, 14:11 Переглядів: 1 824
Дуже здивувалися господарі однієї з лашківських осель, коли в землі, купленій для вирівнювання садибної ділянки, їхні робітники натрапили на міну. Починаючи шукати місце, з якого вона була привезена, МНС-ники зупинилися на парку Миру. Хоча власники кажуть, що земля ця колись лежала там, де нині стоїть один невеличкий гіпермаркет..
Піротехніки збирають «врожай». Дві міни дозріли лише у жовтні

Історія почалася у липні цього року. Під лопатою землекопа, який працював на облаштуванні садиби, заскрипіла перша міна. Піротехнічна група, прибувши на місце, знайшла ще одну. Обидві 76-міліметрові міни зразка 1943 року, призначені для міномета, з ділянки вивезли. Обстеживши 200 метрів навколо місця знахідки, сапери більше нічого не знайшли. На ділянці зазеленіла газонна трава...
«Аж ось 20 жовтня лопата робітника, який доглядав за газоном, знову напоролася на міну. Причому в тому самому місці!!! – дивується господарка оселі. – На щастя, обійшлося без жертв. Знов приїхали сапери. «Прочесавши» ділянку, знайшли, як і того разу, ще одну міну. Всі вони однакові, як з одного ящика». Господарі припускають, що коли набирали землю, то ковшом розбили ящик з мінами. Частину їх і привезли з землею на подвір’я.
«Господарям садиби було запропоновано за гроші провести обстеження всієї земельної ділянки піротехнічною групою Полтавського обласного управління МНС, – розповів «Телеграфу» заступник начальника Кременчуцького міського управління МНС Юрій Мокієнко. – Вони нібито погодилися. Оскільки це їхня приватна власність, іншого їм ніхто не запропонує». На питання, хто займається розшуком місця, з якого привезли землю з мінами, Юрій Мокієнко відповів: «Те, що землю завезли з-під гіпермаркету чи з парку Миру, як кажуть самі господарі, сумнівно. Її перекуповували як юридичні, так і приватні особи. У нас немає офіційного документа, де б зазначалося, що земля завезена саме звідти. Ну, поїхали сапери на два дні до парку Миру – обстежили невелику ділянку – нічого не знайшли. З таким самим успіхом можна весь Кременчук та околиці «перерити», але це те ж, що шукати голку в сіні. І хто за це платитиме?»
Міліція за розслідування цієї справи не береться, оскільки в ній немає нічого кримінального – лише «відлуння війни», як то кажуть. Ось якби хтось підірвався (тьху-тьху-тьху!!!), то джерело нашпигованої мінами землі, гадаємо, одразу б знайшли. Бо по ній, можливо, люди ходять, діточки бавляться...



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх