Студента та поліціянта, підозрюваних у розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, взяли під домашній арешт

28.08.2020, 07:20 Переглядів: 2 428 Коментарів: 1

Нічний домашній арешт триватиме два місяці

Октябрський районний суд обрав міру запобіжного заходу щодо двох кременчужан, підозрюваних у розповсюдженні інформації з обмеженим доступом. До підозрюваних застосували нічний домашній арешт до 20 жовтня цього року.


Мова йде про поліціянта та студента, які систематично збували замовникам інформацію з автоматизованої системи МВС, до якої мав доступ 19-річний помічник чергового одного з відділень Кременчуцького відділу поліції.


З ухвали суду стало відомо, що з 13 вересня 2019 року хлопця призначили на посаду поліцейського Сектору реагування патрульної поліції №2 Кременчуцького районного відділення поліції Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області. Від 26 листопада 2019 року поліціянт працював на посаді помічника чергового Сектору реагування патрульної поліції №1 Кременчуцького районного відділення поліції Кременчуцького відділу поліції.


Приблизно на початку листопада 2019 року помічник чергового та його знайомий - студент Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського - вирішили збувати інформацію з обмеженими доступом, яка зберігається в інформаційних базах і системах Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України.


Студент мав підшукувати замовників щодо пошуку інформації, отримувати від них та перерозподіляти гроші, передавати замовникам інформацію з обмеженим доступом. А поліціянт повинен був завдяки службовому становищу отримувати відповідну інформацію з обмеженим доступом та передавати студенту для подальшого збуту за гроші.


14 листопада 2019 року студент за допомогою месенджера Telegram розмістив у трьох публічно доступних групах оголошення наступного змісту «Пробив по полицейской базе АРМОР-700 грн!». Оголошення періодично оновлював.


Далі поліцейський фотографував із монітора свого службового комп’ютера потрібну інформацію на мобільний телефон і надсилав спільнику.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

604
28 серпня 2020 09:33

Найвірогідніше,що взяли,як зазвичай тих,що не діляться з вищим начальством.Якщо хтось ще не зрозумів-всі оці"дія" і їй подібні бази потрібні сабаковим для повного контролю над нами.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх