ДБР затримало правоохоронця з Полтави, який у Сумах схилив до статевих стосунків неповнолітню (доповнено)

18.06.2023, 12:30 Переглядів: 2 877

 

Чоловікові загрожує до 5 років тюрми

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю, який схилив до статевих стосунків неповнолітню у Сумах 14 червня. Про це стало відомо з facebook-сторінки ДБР.

За попередньою інформацією, 15-річна дівчина у мережі Інтернет познайомилася з чоловіком і вирішила з ним зустрітись. На побачення у середмісті Сум чоловік привів друга. Потім, вони утрьох вирішили прогулятися в одній з лісосмуг, де згодом й відбувся статевий контакт.

Як встановили працівники Бюро, чоловіки є співробітниками правоохоронного органу з Полтави. Вони приїхали до Сум на навчання в один із закладів вищої освіти.

Наразі одного фігуранта затримано та повідомлено про підозру за фактом статевих зносин з неповнолітньою (ч. 1 ст. 155 КК України — вчинення повнолітньою особою дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, з використанням геніталій, іншого органу чи частини тіла або будь-якого предмета).

Також встановлюється причетність до злочину іншого правоохоронця.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.

Доповнено:

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області, 16 червня до поліції Сум звернувся чоловік і повідомив, що двоє хлопців зґвалтували його неповнолітню доньку.

Поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення можуть бути причетні слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» сумської філії ХНУВС. Відтак про цю подію одразу повідомили представникам Державного бюро розслідувань та керівництву навчального закладу. Одного з чоловіків затримали співробітники ДБР.

Уже з’ясовано, що фігуранти пройшли конкурс на заміщення вакантних посад в Полтавській області та 24 квітня 2023 року були направлені для проходження першопочаткової підготовки.

Чоловіків уже відрахували з навчального закладу і звільнили з поліції. 

За цим фактом співробітники ХНУВС проводять службове розслідування. Усі зібрані матеріали і його результати будуть скеровані до ДБР, яке здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Читайте також:

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх