У Дніпрі росіяни поцілили ракетою у багатоповерхівку: є загиблі та поранені (додано)

14.01.2023, 16:54 Переглядів: 2 507

 

Зруйнований цілий під'їзд

14 січня у Дніпрі рашисти поцілили ракетою у багатоповерховий будинок – фактично зруйнували цілий під'їзд.

За даними голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, вже відомо про десятьох поранених. Двоє з них – діти. Троє постраждалих у важкому стані. Усі зараз у лікарні.

Разом з тим, Офіс Президента повідомляє, що з-під завалів будинку вже врятували 15 людей. Кількість загиблих та травмованих уточнюється. Триває гасіння пожежі та рятівна операція. Зайнялися 15 легкових автомобілів поблизу будинку. 

Додано:

Міський голова Дніпра Борис Філатов сповістив, що увесь район поблизу будинку відключили від електроенергії та систем життєдіяльності.

Додано:

На місці трагедії працюють понад 100 рятувальників, медики, кінологи, комунальні служби. Приходять на поміч і мешканці сусідніх будинків. Під уламками шукають людей.

Станом на 20.40 з-під завалів багатоповерхівки врятували 35 осіб, ще 64 - отримали поранення, серед них 14 дітей (найменшому малюку 3 роки). Відомо про п'ятох загиблих, із них одна дитина.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що ракета, яка прилетіла у багатоповерхівку у Дніпрі – це ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3. Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною.

Додано:

Станом на 22.00 уже 9 загиблих у Дніпрі, серед них 15-річна дівчина. Із 64 поранених 59 ушпиталені, решта лікується вдома.

Люди сигналізують ліхтарями зі зруйнованого будинку в Дніпрі, щоб їх зняли краном.

Додано 15 січня:

Станом на 11.30 відомо, що 21 людина загинула, 73 отримали травми, врятували 39 осіб (із них 6 дітей). З місця трагедії вивезли приблизно 3780 тонн зруйнованих конструкцій та 39 пошкоджених автомобілів.

Наказ на удар по багатоповерхівці у Дніпрі віддав російський воєнний злочинець, командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тимошин. Про це інформує Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm. Саме за наказом Тимошина було завдано ракетного удару по ТЦ «Амстор» у Кременчуці 27 червня 2022 року.

Особа встановлена, він буде або притягнений до суду, або ліквідований, – мовиться у повідомленні.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук спростував заяву радника голови Офісу Президента Олексія Арестовича про те, що ракету, яка влучила у багатоповерхівку у Дніпрі, спочатку збили українські сили ППО, після чого вона здетонувала.

- 14 січня 2023 року із 5 дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС рф по території України було випущено 5 крилатих ракет Х-22. Одна із ракет запущена з району Курської області влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги), - пояснив Микола Олещук.

У Повітряних Силах зазначили, що радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту і нема жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22.

- У ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами ППО, - підкреслив Олещук.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх