СБУ просить українців не поширювати відео ворожих «прильотів»: чому це небезпечно

11.10.2022, 17:02 Переглядів: 1 977

 

Редакції відомі випадки, коли подібним займалися кременчужани

СБУ закликає українців не знімати та не поширювати відео ворожих «прильотів». Ваш «невинний» запис може бути використаний не тільки російськими пропагандистами, а й російськими військовими, які, побачивши наслідки своїх ударів, можуть завдати їх повторно і точніше. Особливо це стосується перших годин після прильотів ракет.

Саме так сталося із цим чоловіком, який поділився з друзями власним відео атаки дронів-камікадзе, де було чітко видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури.

- Мої знайомі поширили це відео в інтернеті. Потім його використали пропагандистські ЗМІ для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомлюю, що мої відеоматеріали могли бути використані у тому числі для коригування точності завдання ударів, – зізнається він.

До речі, нашій редакції відомий випадок, коли кременчужани днями зняли на відео роботу ППО над Кременчуччиною і виклали у соцмережу Tik-Tok. Посилання на це відео ми не публікуємо з міркувань безпеки. Будь ласка, не робіть так, не грайте на руку ворогу!

СБУ нагадує, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність. Правоохоронці відпрацьовують кожен випадок поширення таких відео в інтернеті. Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії, аби встановити та притягнути тих, хто це робить, до відповідальності.

Зберігаємо спокій і здоровий глузд!

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: fraza.com Джерело відео: СБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх