Колишнім директорам сільгосппідприємства, які влаштувати його рейдерське захоплення, «світить» по 12 років

9.04.2021, 13:48 Переглядів: 2 244

 

Двох чоловіків взяли під варту

На Полтавщині взяли під варту двох чоловіків, які намагалися вчинити рейдерське захоплення підприємства, повідомляє пресслужба поліції.


Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України. Наразі суд взяв чоловіків під варту із заставою в 3 і 16 млн грн.


 

У вчиненні злочину підозрюються два колишніх директора підприємства СТОВ «Прогрес» на Гребінківщині, 42 та 41-річного, які з використанням фіктивних документів намагалися силою захопити підприємство, залучивши кілька десятків молодків у масках. Тоді поліція не допустила рейдерського захоплення, а правопорушників затримали.   


- 3-го квітня вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України. Фігурантам Октябрським районним судом м. Полтави обрано запобіжні заходи - тримання під вартою з визначенням розміру застави відповідно 3 000 940 грн та 15 990 960 грн. Наразі вказані особи перебувають в умовах слідчого ізолятора, - зазначив Артем Родигін, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини.


За словами Артема Родигіна, у слідства є інформація про подальші спроби причетних до злочину осіб заволодіти майном підприємства, що також отримає належну правову оцінку. У ході досудового розслідування встановлюються обставини злочину та інші особи, які можуть бути причетні до вчинення рейдерського захоплення, з використанням фіктивних документів та силовою підтримкою однієї з охоронних фірм. Тривають слідчі дії.


У разі доведення судом вини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх