У Кременчуцькому районі скажений кіт покусав господарку

3.02.2021, 16:03 Переглядів: 2 993

 

Жінку вакцинували

Нещодавно в селі Пузикове Кременчуцького району (колишній Глобинський) домашній кіт покусав господарку. Жінка у лікарні здала необхідні аналізи після чого її вакцинували від сказу.


Нагадаємо, що якщо вас вкусила будь-яка тварина, навіть знайома чи домашня, необхідно обов'язково звернутися до лікаря, адже на Полтавщині уже у трьох районах діють карантинні обмеження через сказ.


При виявленні підозрілої поведінки у тварини власникам необхідно негайно сповістити державну ветеринарну службу району чи міста. Хворі на сказ тварини небезпечні вже до початку прояву захворювання. Небезпечними можуть бути не тільки укуси, але й заслинення та подряпини.


Слід уникати небезпечних контактів з дикими та бездоглядними тваринами. Важливо дотримуватись Правил утримання тварин: вигулювати собак тільки на повідках та у намордниках, у сільській місцевості – тримати на прив’язі або у вольєрах.


Пам’ятайте — запобігти сказу можна за умови виконання таких правил:

  • Всі громадяни зобов’язані щорічно щеплювати своїх собак та котів проти сказу. Утримувати собак лише на прив’язі, або у вольєрах.
  • Категорично забороняється пастухам мати на випасі сторожових собак, не щеплених проти сказу.
  • У жодному разі не треба вбивати тварину, яка покусала людину чи тварину! Її треба тримати ізольовано і спостерігати протягом 15 днів. Про це негайно слід повідомити державну службу ветеринарної медицини району чи міста.
  • Слід пам’ятати, що кожна дика тварина, яка поводить себе незвичайно (наближається до людей, тварин, населеного пункту) є підозрілою щодо захворювання на сказ. З такої відстріляної тварини не можна знімати шкуру.
  • Кожен випадок незвичайного поводження тварин (збудження, поїдання сторонніх предметів) потрібно перевіряти щодо захворювання на сказ.
  • Слід уникати зайвого контакту з тваринами, у першу чергу це стосується дітей.
Теги: сказ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх