У Полтаві 13-річний підліток зґвалтував у лікарні 5-річну дівчинку бо «бачив таке у кіно»

22.01.2021, 18:01 Переглядів: 5 406

Про те, що сталося, стало відомо не одразу, а лише згодом - з розмов дітей

У Полтаві 13-річний підліток зґвалтував у лікарні 5-річну дівчинку бо «бачив таке у кіно». Як повідомляє полтавське видання «Коло» з посиланням на правоохоронців, це сталося 16 грудня. 


15 грудня чотирьох дітей різного віку доставили з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Полтавської обласної ради до лікарні. Там їх помістили в один бокс, не дивлячись на те, що вихованці були різного віку та статі: двоє – п’яти років, один – 10 та ще один – 13 років.


Про те, що сталося, дізналися не одразу, а вже з обговорення інтимних подробиць між підлітками. Діалог почула працівниця Центру соціально-психологічної реабілітації дітей і доповіла керівнику, який, у свою чергу, звернувся до поліції та медиків.


Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв розповів деталі справи ТСН:


«Що стосується факту зґвалтування, то причетність 13-річного підлітка доведена. Проведені необхідні експертизи, які підтверджують той факт, що він дійсно зґвалтував 5-річну дівчинку. Зараз постраждалій дитині надається професійна психологічна допомога», - прокоментував Ю.Сулаєв. 


Сам хлопець пояснив свої дії тим, що бачив таке у кіно. 


Для ґвалтівника кримінальна відповідальність ще не настала. І поки суд вирішуватиме його подальшу долю (суд може ухвалити відповідне рішення щодо направлення їх до спеціальної установи), хлопець знаходиться у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Проте, за словами співробітників закладу, в ізоляторі, бо ж може становити загрозу і іншим вихованцям. 5-річна потерпіла дівчинка також наразі перебуває у цьому центрі. 


Співробітники Центру соціально-психологічної реабілітації дітей звинувачують у всьому медиків. Мовляв, діти знаходилися у лікарні, і відповідальність за них несли медики. 


Головна лікарка Ганна Селькіна також розповіла журналістам, що дізналася про те, що хлопчик, який зґвалтував дівчинку, лікувався не раз у психіатричній лікарні, має якраз схильності вчиняти дії сексуального характеру. Проте лікарям інфекційного відділення, де лежали діти, ніхто про це не сказав. 


У поліції відкрито кілька кримінальних проваджень. Одне з них за ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування малолітньої дитини) і ще два за ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), в межах яких будуть перевірятися порушення з боку вихователів реабілітаційного центру та персоналу медзакладу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх