Вимагав мільярд доларів: затримали чоловіка, через якого на ТЕЦ у Кременчуці шукали вибухівку

4.10.2020, 09:28 Переглядів: 4 265 Коментарів: 1

Громадянин зателефонував до правоохоронців Запорізької області та розповів про замінування всіх електростанцій на території України. Згодом з'ясувалося, що «мінер» телефонував з психіатричної лікарні

2 жовтня правоохоронці перевіряли інформацію про замінування ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ». Після обстеження території вибухонебезпечних предметів не виявили.


Тоді стало відомо, що інформація про замінування ТЕЦ надійшла правоохоронцям Полтавщини від колег із Запорізької області. Відділ комунікації поліції Запорізької області розповів, що 2 жовтня о 13.45 до чергової частини Комунарського відділення поліції ГУ НП в Запорізькій області надійшло повідомлення від невідомого про те, що заміновані всі електростанції на території України. При цьому чоловік вимагав передати йому один мільярд доларів за вказаною ним адресою.


Одразу кинулися перевіряти Дніпровську гідроелектростанцію. Під час перевірки замінування не підтвердилося.


Співробітники СБУ встановили, що дзвонили з території Запорізької обласної психіатричної лікарні. Як з’ясувалося, повідомив про замінування 46-річний мешканець міста Василівки, який був у лікарні. Правоохоронці провели невідкладний огляд за місцем тимчасового проживання «мінера», вилучили дві сім-карти та мобільний телефон, з якого проінформували про мінування.


Відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Розпочато досудове розслідування.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

767
5 жовтня 2020 10:32

Вооо, могут искать когда захотят. А вот кидал разводящих по телефону - не могут. Почему?

5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх