На Полтавщині судитимуть керівника бізнесу, який купував молоко та експортував під іншою торговою маркою

17.08.2020, 12:29 Переглядів: 5 481 Коментарів: 1

Начальник підшукав вітчизняних виробників для закупівлі молочної продукції, яку експортував під іншою торговельною маркою

На Полтавщині організована злочинна група постане перед судом за привласнення понад 18 мільйонів гривень держбюджету. Про це інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.


Під час досудового розслідування встановили, що організував «схему» керівник комерційної структури, що експортувала молочну продукцію. Залучив до протиправної діяльності двох бухгалтерів свого підприємства.


Згідно з укладеною угодою, підприємство мало експортувати продукцію у відповідних обсягах, якості та певного виробника. Знаючи, що за своїми потужностями виробник не може виготовляти таку кількість молочної продукції, керівник товариства підшукав вітчизняних виробників для закупівлі у них продукції аналогічної якості. Далі експортував її під торговельною маркою зазначеного в договорі виробника.


Крім того, для штучного формування та збільшення розміру податку на додану вартість, зловмисники проводили безтоварні операції з купівлі-продажу молочної продукції за завищеними цінами.


Упродовж 2016-2017 років за постачання молочної продукції за межі України фігуранти безпідставно отримали з державного бюджету відшкодування податку на додану вартість - понад 18 мільйонів гривень.


Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти стосовно керівника та двох бухгалтерів комерційної структури скеровані до суду. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень у складі організованої групи, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.


Щоб забезпечити відшкодування завданих державі збитків, загальною вартістю понад 18 мільйонів гривень, на майно наклали арешт. Також співробітники прокуратури Полтавської області звернулися до суду з позовом про відшкодування завданих державі збитків.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
18 серпня 2020 10:24

Не поделился?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх