На Полтавщині 62-річна господиня виростила плантацію наркотиків

10.07.2020, 13:03 Переглядів: 4 230 Коментарів: 2

 

Правоохоронці вилучили 2070 кущів маку

В одному з сіл Лохвицького району 62-річна жінка виростила плантацію наркотиків на власній присадибній ділянці. Про значні посіви маку повідомляє Управління поліції охорони в Полтавській області.


- Замість картоплі – посіви маку. Так в одному з сіл Лохвицького району 62-річна господиня цього року вирішила розпорядитись своєю присадибною ділянкою, – йдеться у повідомленні.


6 липня працівники автопатруля Миргородського відділу поліції охорони під час патрулювання, проїжджаючи польовою дорогою поблизу одного з сіл Лохвиччини, на присадибній ділянці побачили маковий цвіт. Про незаконні посіви маку вони поінформували фахівців Лохвицького відділу поліції.


 

Далі в ході оперативних заходів останні встановили, що садиба належить місцевим жителям 65 та 62 років. Отримавши ухвалу суду, з їх присадибної ділянки правоохоронці вилучили 2070 кущів маку. Господиня намагалась запевнити поліцейських, що ці тисячі кущів маку «самі насіялись». А вже потім вона вирішила зберегти посіви, щоб була можливість «на Маковія поласувати маківниками», ретельно при цьому доглядаючи ділянку.


Наразі зібраний «урожай» направлено на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 310 Кримінального Кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Національна поліція України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

367
1
10 липня 2020 15:17

2000 штук уже не административка а криминал да и в Маркете чешский мак по 140 грн за кг , неужели у них в райцентре нет Маркета


1 0
439
10 липня 2020 15:23

Цитата: 

Наразі зібраний «урожай» направлено на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 310 Кримінального Кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин).

То есть 300 можно садить?Это типа для себя smile


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх