І от знову: шахраї ошукали кременчужан під час покупок на OLX та в Instagram

6.05.2020, 08:02 Переглядів: 5 087 Коментарів: 5

 

Найбільшу суму втратила 36-річна жінка, бо заплатила за басейн, який так і не побачила, 7 800 грн

4 травня у Кременчуці четверо людей звернулися до поліції через те, що їх кинули на гроші при покупках товарів в інтернеті. Про інциденти повідомила пресслужба Кременчуцького відділу поліції.


2 травня чоловік заплатив через додаток «Приват 24» 3 500 грн за велосипед, виставлений на сайті ОLХ, але двоколісний транспорт так і не отримав.


3-го травня 36-річна кременчужанка перерахувала через додаток «Приват 24» на банківські картки 7 800 грн за покупку басейну на сайті ОLХ, а невідома особа заволоділа її коштами.


Також у цей день до правоохоронних органів звернулися дві кременчужанки, вони у соціальній мережі Instagram купували одяг, який у результаті не побачили, переказуючи гроші на банківські картки. 32-річну кременчужанку таким чином «кинули» на 290 грн, а 51-річну - на 370 грн (і сталося це в останньому випадку ще 25 квітня).


Зараз аферисти використовують зростання попиту на послуги інтернет-магазинів та аукціонів, вони створюють фіктивні акаунти з товаром або послугами і вимагають від клієнтів передоплату за неіснуючий товар. Тому добре подумайте перед тим, як вносити передоплату за покупки.



Під час покупок в інтернеті слід дотримуватися певних правил:

  • розраховуватись зі службою доставки по факту отримання товару (післяплата) або передавати готівку безпосередньо продавцеві в руки;
  • не рекомендується переказувати кошти на гаманці електронних платіжних систем (це не гарантія стовідсоткової ідентифікації особи користувача (продавця);
  • якщо продавець пропонує перерахувати кошти на рахунок однієї з банківських установ – вимагайте від нього копію паспорта, а для інтернет-магазинів – реєстраційні документи суб’єкта господарювання, аби перевірити відповідність банківських реквізитів даним продавця (шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжність між анкетними даними продавця та власника картрахунку).
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: fullpocket.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
6 травня 2020 11:12

Никогда такого не было и вот опять (с)


2 0
0
6 травня 2020 12:00

через додаток «Приват 24» на банківські картки 7 800 грн за покупку басейну на сайті ОLХ, а невідома особа заволоділа її коштами.

В таком случае в архиве платежей должна остатся информация о транзакции, сумма, номер карты получателя и Имя Фамилия Отчество. Так что не такая уж особа и невідома


7 0
0
7 травня 2020 11:11

Цитата: DioGen
Так что не такая уж особа и невідома

Вони відомі, але вони підставні, вони й не знають, що з їх рахунками відбувається


0 1
0
7 травня 2020 12:27

Вони відомі, але вони підставні, вони й не знають, що з їх рахунками відбувається

Тогда это уже целый сговор с участием работников банка. Открыть карточный счёт на левого человека по его документам. И потом эти украденные деньги все равно обналичивать надо или переводить на другую карту. Значит злоумышленник должен физически владеть картой. Снять в банкомате безопаснее, не проследят потом по транзакции.


0 1
0
20 травня 2020 18:14

Якшо продавець надійний, то можу вислати і передплату. Просто дивлюсь на рейтинги на Віоліті, з Олх і Інстаграмом - відгуки гуглю.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх