Кременчужанин заявив, що патрульні викручували йому руки та вкрали тисячу гривень – поліція це спростовує (Уточнено)

29.01.2020, 14:04 Переглядів: 5 960 Коментарів: 7

До редакції «ТЪ» звернувся кременчужанин Василь зі скаргою на патрульних. Чоловік заявив, що патрульні перевищили свої повноваження щодо нього і викрали у нього тисячу гривень

Вдень 17 січня Василь підійшов до екіпажу патрульної поліції, які перебували на перехресті вулиць Небесної Сотні та Миколаївської, щоб вказати на порушення ними правил дорожнього руху, адже екіпаж стояв на перехресті.


За словами Василя, поліцейські проігнорували його зауваження та почали говорити про те, що чоловік порушив ч. 1 ст. 127 КУпАП, тобто, перейшов дорогу у невстановленому місці. Василь зауважує, що він не перейшов дорогу, а їхав на велосипеді.



Один із патрульних попросив Василя назватися. Василь відмовився, мотивуючи це тим, що не зобов'язаний цього робити.


Патрульний продовжував вимагати, щоб чоловік назвався для складання адмінматеріалу. Василь запропонував почати розгляди справу про адмінправопорушення, що, за його думкою, згідно з нормами чинного законодавства. Під час розгляду справи він був готовий показати документи. Проте патрульний наполягав, щоб чоловік спочатку назвався.


Поліцейський попередив чоловіка, якщо той не назветься, його затримають, адмінматеріал складатимуть у поліцейському відділені. Чоловік не назвався, на нього надягли кайданки і посадили в службову машину.


Василь повідомив, що в машині патрульні встановили його особу. Хоча він своїх даних їм не повідомляв. За словами Василя попри те, що потреби їхати у поліцейський відділ не було, можна було скласти адмінматеріали на місці, чоловіка повезли у відділок. В машині викручували руки. З кишені викрали 1000 гривень. У відділок вели з нагнутою до колін головою та високо піднятими руками. У поліції Василю стало погано, чоловік попросив викликати «швидку». Медики встановили, що у чоловіка підвищений тиск.


За словами чоловіка, кайданки з нього не зняли навіть під час вимірювання тиску. Патрульні сказали, що так буде краще для безпеки.
Після того, як склали два адмінматеріали - постанову за порушення правил дорожнього руху та протокол за дрібне хуліганство, Василя відпустили.


Чоловік написав дві заяви - щодо крадіжки та перевищення влади або службових повноважень. 17 січня 2020 року відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).


 

Фото витягу з ЄРДР надав Василь


Цю ситуацію прокоментувала патрульна поліція Кременчука. Ось що «Телеграфу» повідомили у пресслужбі:


Стосовно даної події повідомляємо наступне: 17 січня 2020 року близько 11.30 громадянин переходив проїзну частину у невстановленому місці, поза пішохідним переходом, чим порушив п.п 4.7 ПДР України. Екіпаж поліцейських, що ніс службу на вулиці Небесної Сотні (район буд. Б1) на правопорушення відреагував та повідомив про це особу, розпочав розгляд справи про адмінправопорушення. Слід зауважити, що вказаний громадянин поводив себе зухвало, виражався нецензурною лайкою в бік поліцейських та провокував на конфліктну ситуацію.


Патрульний поліцейський неодноразово повідомив громадянина, що у разі злісної непокори законному розпорядженню і не припинення правопорушення, буде застосовано адміністративне затримання. Відповідно до норм п.1 ч.1 ст. 262 КУпАП за порушення правил дорожнього руху адміністративне затримання передбачено.


Попри це, чоловік не припиняв ескалувати конфлікт.


Стаття 32 Закону України «Про Національну поліцію» дозволяє поліцейському вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу у випадку, якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила/має намір вчинити правопорушення. Вказану законну вимогу останній проігнорував.


Згідно статті 259 КУпАП громадянина доставили до приміщення Відділення поліції №1 на вулиці Приходька з метою складання адміністративних матеріалів, оскільки надавати свої персональні дані – відмовився, документів, що посвідчують особу – не надав.
У відділені поліції особу встановили за допомогою службових інформаційних баз Національної Поліції України.


Стаття 268 КУпАП надає право правопорушнику при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката. Поліцейські під час провадження вказане право громадянина забезпечили та викликали державного адвоката із Центру надання правової допомоги.


Заява громадянина про заволодіння поліцейськими його грошовими коштами у сумі 1000 гривен має ознаки злочину за ст. 383 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Інформація надана особою не відповідає дійсності. Питання вирішуватиметься по суті у встановленому законом порядку в рамках кримінального провадження.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 658
29 січня 2020 14:31

И конечно же камеры у копов не все сняли,или вобще не работали,ну сломались неожиданно.


32 9
540
1
29 січня 2020 14:54

Цитата: hunter

И конечно же камеры у копов не все сняли,или вобще не работали,ну сломались неожиданно.

Не давайте копам наводку, а то скажут что это Василий им ещё вдобавок и камеры поломал.


14 9
116
29 січня 2020 18:01

Люди, что вы пишете? Копы отбирают бабки, бьют людей, обленерго бабушкам свет отрезает, водоканал дедушкам воду итд итп и бла бла бла, Давайте всех выгоним и пусть будет анархия? Девяностых мало? Сейчас по улицам ходить хоть можно. Как я вижу: Чудо увидело копов, вот *** стоят, и полезло быковать, когда его пару раз предупредили, а оно дальше лезет в *** - его скрутили и отправили в участок, а когда чудо поняло что с ним никто цацкаться не будет - распустило сопли до колен! И давай бумажки писать!


19 13
118
29 січня 2020 21:57

Василь просто решил привлечь Телеграф для раскрутки своего видеоблога. 2 тыс подписчиков это конечно маловато. Вот если бы Василь смог зафиксировать как полиция пропустили перегруженную фуру на мост - тогда было бы интересно. А так просто тупое быковство, которого в ютубе и так как грязи.

 

P.S. А тема велосипеда так и осталась не раскрытой...


6 6
1 031
30 січня 2020 10:21

А доказательсва с нагрудных камер ?


6 0
0
30 січня 2020 10:35

Цитата: прес-служба поліції
...виражався нецензурною лайкою в бік поліцейських...

В чому проблема? Відео з екшн-камер , які є в кожного патрульного, і всі питання знято. Виникає думка, що немає відео ні порушення ПДР, ні матюків. Хоча, звичайно, могло бути і перше і друге. Так само й гроші могли поцупити, он 4 їх колег судять вже за подібний гоп-стоп. Так що могли кишені Василю почистити легко


10 0
0
30 січня 2020 15:42

 Могу поверить в то что "крутили ", ибо когда я сделал замечание " почему нарушают?!" начали пристёбываться : документы?! кто спрашивает?! Отвечаю так же как и в тот раз, для тех кто на отдых едет в чемоданах! Спрашивает человек, с налогов которых содержат эту Гоп-организацию! 

Пытались забрать в отделение, благо народ не равнодушный начал потихоньку подтягиваться... Короче, вежливо ретировались, но пообещали что обязательно встретимся!

Господа, вы своим поведением доказали, что уважения к вам нет, как и не было, страха перед вами тоже нет! Поэтому встречи с вами не боюсь! Единственное, желал бы чтобы эта встреча состоялась в нерабочее для вас время. Чтобы так сказать уравнять наши возможности!


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх