На Полтавщині правоохоронці почали знищувати 240 гектарів опійного маку

9.08.2019, 17:27 Переглядів: 4 210 Коментарів: 2

 

За словами правоохоронців, це найбільший і наймасштабнійший незаконний посів в Україні

У Полтавській області розпочали знищувати 240 гектарів опійного маку. За інформацією з фейсбук-сторінки голови Нацполіції України Сергія Князєва, в Оржицькому районі підприємець незаконно засіяв 240 га опійним маком без будь-яких дозвільних документів та ліцензій. Поліція відкрила кримінальне провадження, оголосила підозри керівникам цього приватного підприємства та отримала результати експертизи - опійний мак.


- Півтора місяця ми боролися в Октябрському суді Полтави за отримання рішення про знищення незаконного посіву. За цей час нам двічі відмовляли та більше семи разів відкладали дату проведення засідання. Неодноразово пропонували слідству передати «під зберігання» поле стороннім організаціям. І тільки вчора нарешті Апеляційний суд Полтавської області надав постанову поліції щодо негайного знищення цього посіву, - написав Сергій Князєв.


Як повідомляється на сайті Нацполіції України, згідно з експертними висновками, зазначені рослини, за документами товариства значилися як олійний мак, насправді виявилися снотворним маком. До його вмісту входять наркотично активні алкалоїди опію: морфін і кодеїн.


 


За свідченням спеціалістів, на земельній ділянці такої площі вирощувалося майже 350 мільйонів нарковмісних рослин маку. Із зазначеної кількості рослин наркоділки можуть заготовити не менше 70 тонн макової соломи. Її вартість на «чорному» ринку сягає майже 7 мільярдів гривень. 


Заступник начальника департаменту протидії наркозлочинності НПУ Юрій Буковський зазначив, що такого преценденту в нашій державі ще не було за всі роки існування. Це найбільший і наймасштабнійший незаконний посів в Україні.

 

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.npu.gov.ua Джерело відео: www.npu.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 088
9 серпня 2019 17:37

Респект Полиции!


4 21
0
9 серпня 2019 18:21

Цитата: Angel737

Респект Полиции!

За что?

Достоверно доказали, что хозяева поля из наркокартеля, взяты под стражу и готовятся к суду за "реальный" сбыт наркотиков?


21 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх