У фермера на Полтавщині заарештували врожай маку на 7 млрд гривень

25.07.2019, 11:34 Переглядів: 7 544 Коментарів: 2

 

Фермери кажуть, що вирощували, як начинку для пиріжків

У фермерському господарстві на Полтавщині на площі в понад 230 га виростили мак. Масштаб посівів та відсутність належної документації привернули увагу правоохоронних органів Полтавщини, які арештували незібраний урожай. Сюжет про це нещодавно вийшов в ефірі телеканалу ICTV.



За твердженням фермерів, мак вирощували, як начинку для пиріжків. Проте з такої кількості маку можна робити не тільки начинку, але й опій. 


- При подрібленні маку у висушеному стані та після хімічної обробки з нього можна виробляти опій ацетильований, який має руйнівний вплив на організм та викликає залежність, — розповів заступник керівника управління протидії наркозлочинності Полтавщини Сергій Циганенко.


Як стверджують у поліції, підприємство, яке виростило небезпечний врожай не володіє необхідними ліцензією та дозволами для такого виду діяльності. Фермери ж зізнаються, що певні проблеми з документами є, але зазначають, що мають укладені контракти на реалізацію макового зерна.


Наразі ведуться слідчі дії. У поліції планують скосити та спалити увесь мак, мають ухвалу суду на арешт урожаю. Аграрії планують оскаржити рішення суду. Зараз, Жовтневим районним судом м. Полтава ухвала щодо знищення посівів маку призупинена.

Автор: Руслана Горгола Відео: Надзвичайні новини. ICTV Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

228
25 липня 2019 12:41

Во как налетели, орлы! С телевизором в охапку. Не поделились (лицензия), вот и примчали. Если у людей есть действующие контракты на поставку - отследите поставку товара контрактеру, оштрафуйте за отсутствие лицензии и все. Так нет же - скосить, спалить... Могут опий добыть, но ведь могут и не добыть, а выполнить контрактые обязательства))

А как на закладчиков облаву сделать, или найти канал поставки, взять с поличным, вычислить высокопоставленного "покрывателя", так нет... Хотя тут, в отличие от того же мака, двух мнений быть не может.

 

 


38 1
767
25 липня 2019 21:43

>>Проте з такої кількості маку можна робити не тільки начинку, але й опій. << Каким боком количество, влияет на качество? Да это походу мак пищевой, и хоть состав железнодорожный его вырасти, ни грамма наркоты с него не сделаешь. И если это пищевой мак(А это однозначно пищевой), то зачем ему какие-то разрешения. В общем мусора в своем репертуаре. Мусора идут по стопам свои коллег из РФ, те то же посадили семью предпринимателей, которые выращивали пищевой мак для булок.

Согласен с оратором выше, про закладчиков.

9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх