Кременчуцькі абітурієнти склали наймасовіший тест ЗНО

5.05.2016, 17:55 Переглядів: 4 841

Кременчуцькі абітурієнти склали наймасовіший тест ЗНО

Випускники й абітурієнти склали тест з української мови і літератури

Сьогодні 5 травня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. 

 

За словами головного спеціаліста департаменту освіти Кременчука Світлани Олексієнко, тестування пройшли в робочому режимі. За час проведення ЗНО до медичних працівників звернулися лише дві особи. 

 

- Ніяких спланованих ddos-атак на сайт Українського Центру Оцінювання Якості Освіти (УЦОЯО) не було. Просто вчора багато студентів зайшли, щоб роздрукувати запрошення, і через це сайт підвисав, - прокоментувала Світлана Олексієнко. 

 

В Ужгороді стався прикрий випадок на одному з пунктів тестування. Під час проведення ЗНО надійшов анонімний телефонний дзвінок про замінування. Учасників, які ще не закінчили роботу над тестом, було евакуйовано з приміщення. За фактом замінування проводиться розслідування.

 

За інформацією прес-служби УЦОЯО, явка на ЗНО з української мови і літератури в Україні склала більше 95% (у минулому році було 95,4%). Для участі в тестуванні з цього навчального предмета зареєструвалося найбільше учасників – 267 006 осіб. Для проходження зовнішнього оцінювання з української мови і літератури з’явилося 95,07% від кількості зареєстрованих учасників, не з'явилося – 4,9 %, не були допущені до участі в тестуванні (прийшли на пункт проведення зовнішнього незалежного оцінювання без документів) і запізнилися – 0,03 %.

 

Вже завтра, 6 травня, будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту на сайті Українського Центру Оцінювання Якості Освіти.

 

Нагадаємо, результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як державна підсумкова атестація шкільного курсу з української мови, а також як вступний тест для охочих вступати до вищих навчальних закладів у цьому році.

 

Максимальна кількість тестових балів, яку зможуть отримати учасники ЗНО за виконання завдань тесту, дорівнює 104 балам.

 

Обробка сертифікаційних робіт учасників та визначення результатів ЗНО з української мови і літератури відбудеться не пізніше 26 травня 2016 року. Учасники ЗНО, які не подолають визначений експертами пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав.

 

Відомості результатів державної підсумкової атестації випускників школи отримають не пізніше 31 травня.

 

 

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики та історії України відбудеться 11 і 13 травня відповідно, тестування з інших предметів відбудеться у червні після завершення навчального року в школах.

 

Нагадуємо, допуск учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності таких документів:

 

- сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання;

- паспорт або інший документ серія та номер якого зазначені в сертифікаті;

- запрошення-перепустки для участі в ЗНО.

 

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в ЗНО через об'єктивні причини, можуть до 12 травня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з української мови і літератури відбудеться 14 червня.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх