Відповідь на петицію: автору пропонують перейменувати вулицю за власний кошт

5.05.2016, 17:21 Переглядів: 3 681

Мер відповів на петицію про перейменування вже перейменованої вулиці Жовтневої в Музейну, а не Ігоря Сердюка

5 травня мер Кременчука Віталій Малецький відповів на петицію Андрія Глущенка з пропозицією назвати вулицю Жовтневу Музейною, а не Ігоря Сердюка.

 

З'явилась петиція з відповідною пропозицією на сервісі електронних петицій мерії 17 лютого, а 21 квітня набрала необхідну для розгляду міським головою кількість голосів - 251.

 

Відповідь на петицію: автору пропонують перейменувати вулицю за власний кошт

 

Автор петиції пише, що перейменування вулиці Жовтневої на Музейну більш доречне, ніж на вулицю Героя України Ігоря Сердюка.

 

"Перейменування вул. Жовтневої на Музейну є більш доречне аніж на Героя України Ігоря Сердюка, для кого є дуже прийнятний варіант - вул. Першортравнева, на якій (і про це вже всі знають) він мешкав. Не взяття до уваги опитування громади, комісії по перейменуванню й бажання наших народних обранців міста залишити осторівки "пролетаріату" - є наднеприйнятними!", - написав автор петиції.

 



У своїй відповіді мер пояснив, що питання про перейменування цієї вулиці було розглянуте на позачерговій сесії Кременчуцької міської ради 16.02.2016. На цьому пленарному засіданні депутати підтримали пропозицію від представників громадськості перейменувати вулицю Жовтневу на вулицю Ігоря Сердюка.

 

На основі прийнятого радою рішення міський голова підписав розпорядження №58-Р від 18.02.2016 «Про перейменування вулиць, провулків, тупиків, проїздів, парків та скверів міста Кременчука».

 

А якщо автор петиції хоче перейменувати вже перейменовану вулицю, то йому, як ініціатору перейменування, необхідно надати до відділу по роботі із зверненнями громадян виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області за адресою: вул. Першотравнева, 1 письмове подання про присвоєння назви вулиці. До подання ж слід додати:

  • інформаційну довідку про назву, що пропонується присвоїти вулиці;
  • узагальнені зауваження і пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення нової назви вулиці, перш за все її мешканців (Протокол зборів громадян).

При чому фінансування витрат, пов’язаних з присвоєнням новї назви, здійснюватиметься за рахунок коштів ініціатора перейменування.

 

Після отримання вказаних документів, Комісія розгляне пропозицію по перейменуванню вулиці Ігоря Сердюка на Музейну.

 

Відповідь на петицію: автору пропонують перейменувати вулицю за власний кошт

 

Нагадаємо, мер уже давав аналогічні відповіді, щодо інших петицій по перейменуванню вже перейменованих вулиць.

 

Що ж до пропозиції Андрія назвати іменем Ігоря Сердюка вулицю Першотравневу, на якій герой мешкав, міський голова нагадав, що відповідно до рекомендацій Українського інституту національної пам’яті, назва вулиці Першотравнева під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» не підпадає, а численні звернення мешканців цієї вулиці свідчать про їхнє бажання залишити назву «Першотравнева» без змін.

 

Як раніше писав «ТелеграфЪ», з 22 квітня розпочалося інтернет-голосування за перейменування 12-ти вулиць Кременчука. Додаткове голосування триватиме до 10 травня на офіційному сайті Кременчуцької міської ради у розділі «Перейменування вулиць. Пропозиції».

 

Відповідь на петицію: автору пропонують перейменувати вулицю за власний кошт

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх