Кузьма та його книжки

2.02.2016, 08:50 Переглядів: 9 328

Кузьма та його книжки

Сьогодні, 2 лютого, в річницю пім'яті народного улюбленця, талановитого музиканта, автора власних пісень, письменника і філософа, телеведучого і продюсера та просто прекрасної людини, чия щира усмішка надовго залишиться в серцях пересічних українців, - Кузьми Скрябіна - "ТелеграфЪ" публікує літературний огляд його книжок.

Кузьма та його книжки

Андрій Кузьменко є автором чотрирьох літературних творів, а саме  "Я, Побєда і Берлін" (2006), "Місто, в якому не ходять гроші", "Я, Паштет и Армія", "Я, Шонік і Шпіцберген". Книгу "Моя дорога птаха. Мамина книжка" створила мама Андрія. Вона є добіркою дитячих та юнацьких фото Кузьми, а також його текстів. Була опублікована вже після його загибелі.

 

Огляд книг Андрія Кузьменка підготувала бібліотекар відділу абонементу Центральної міської бібіліотеки Наталія Манжеліївська.

 

Минулого року загинула людина, яка своїм позитивним ставленням до життя заряджала багатьох. 2 лютого - річниця загибелі у трагічному ДТП Кузьми Скрябіна (справжнє ім'я Андрій Кузьменко) - харизматичного музиканта, співака, телеведучого, письменника.

 

 

Кузьма та його книжки

 

Страшно, навіть, подумати, що відчуває його мама. Весь свій біль, свою тугу Ольга Михайлівна виклала на сторінках книги "Моя дорога птаха. Мамина книжка", яку написала після смерті сина.

 

Кузьма та його книжки

 

У книзі багато раритетних фотографій з сімейного архіву та спогадів про життя Кузьми і його творчі починання. Чи знаєте ви, що незважаючи на свій імідж досить іронічного чоловіка, Кузьма був дуже романтичним. Адже людина, яка написала хоча б одну казку - уже романтик. У книзі Ольги Михайлівни ви зможете прочитати казку "Тарасик, тролейбус і святий Миколай", яку написав Андрій.

 

 

Кузьма та його книжки

 

Книга "Я, Побєда і Берлін" - літературний дебют Скрябіна. До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень. Повість проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки "Побєда", на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

 



Друга повість - "Місто, в якому не ходять гроші" - зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, - місті, з якого немає дороги назад...

 

Кузьма та його книжки

 

Книга "Я, Паштєт і Армія" - це розповідь про армійського друга Кузьми Паштєта ( Сергія Павлова), який потрапив в армію через проблеми з деканом в університеті, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга проникнута армійськими буднями та гумором, який підійме настрій кожному.

 

 

Остання повість "Я, Шонік і Шпіцберген" про пригоди самого Кузьми, його дружини Світлани, кума Шоніка та ще декількох друзів зовсім маленька, але не менш смішна, ніж інші.

 

До цього видання, окрім повісті увійшли ще й пісні 2006-2014 років. У них якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

 

Кузьма та його книжки

 

В переддень автокатастрофи, яка забрала життя Кузьми, гурт "Скрябін" дав передостанній концерт у старому складі у Кременчуці. "Кременчугский ТелеграфЪ" запам'ятав Кузьму саме таким, яким він завжди і був - веселим, відвертим, життєлюбним, до кінця відданим прихильникам та музиці. Ми не забудемо..

 

Кузьма та його книжки

 

Кузьма та його книжки


Кузьма та його книжки

 

 

 

Сьогодні, 2 лютого 2016 року, в річницю трагічної загибелі Андрія Кузьменка, у кременчуцькому альтернативному культурному центрі #Adapter, що розташовано за адресою 60 років Жовтня 30а, пройде вечір вшанування пам'яті українського музиканта. На сторінці події у Facebook організатори підкреслюють, захід не носитиме характер поминального вечора в буквальному розумінні.

 

- Це наша данина пам'яті талановитій і світлій людині - Кузьмі! Всі, хто цінує його творчість та знає тексти, приходьте - мікрофон буде вільним. Також, заплановано перегляд кліпів та інтерв'ю.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх