Одне із останніх інтерв'ю Скрябіна: «За який хрен стільки народу загинуло? Я просто не розумію» (ДОПОВНЕНО)

2.02.2015, 08:00 Переглядів: 44 749

Як стало відомо сьогодні, 2 лютого о 8.20 Андрій загинув в ДТП на Дніпропетровщині. Від отриманих травм співак загинув на місці. 

 

 

 

 

"ТелеграфЪ" публікує одне із останніх інтерв'ю Андрія Кузьменко. 29 січня співак побував у Кременчуці.

 

Зі сцени МПК пролунало все, що полюбилося глядачам за 25 років існування «Скрябіна». Його лідер, відомий як Кузьма, а насправді Андрій Кузьменко, мабуть, найвідкритіший з українських зірок. Номер свого мобільного телефону він вивісив на сайті гурту, та навіть називав його під час концертів – аби фанати могли подзвонити, якщо є бажання. Проте каже, що у більшості люди доволі толерантні і не турбують без потреби. Кузьма, який хвилин 40 спілкувався із кременчуцькими журналістами, розповів про війну, патріотизм і те, які перспективи він бачить надалі.

 

 – Я не люблю взагалі спекуляції на тему патриотизму. Патріотичні пісні потрібно писати весь час. Те, що зараз робиться – ніхто їх не писав, а зараз усі стали такими патріотами, поналіпили собі вишиванки на машини. "Вишивальники" називають таких людей. Начепив вишиванку і вже думає, що все помінялося. Вона має бути десь там глибше, ця вишиванка. Зашита мамою й татом всередині.

 

– Вам доводилось бувати у зоні АТО? Ваші особисті враження від побаченого.

 

- На передовій - ні. Я був біля Волновахи і їздив у бік м.Щастя, і восьмого числа знов туди їду… У людей "сідають батарейки" – вони не розуміють просто, що робиться. Ті, принаймні, з ким я спілкуюся, чоловік 50-60, які постійно на війні. Зрозуміло, що антитерористична операція не може тривати рік. Зрозуміло, що це війна. Війною її ніхто не називає. З якого приводу країна має мобілізувати людей на антитерористичну операцію?! В «Борисполі» террористи захоплять літак і от з нас виберуть "Ось ти і ти - йдіть від террористів його забирайте". То є давним-давно війна. І що там робиться - ті кудись стріляють, другі кудись стріляють, гинуть мирні люди - ніхто нічого не врубається. Наша політика видно має якісь свої види на те діло… Мені 47 років, я завжди думав, що в 47 я буду розумним, поважним чуваком. Я буду знати відповіді на всі питання. Зараз, якщо подивитися на те, що відбувається, я не можу пояснити жодного. Просто констатація факту. Сука-війна...

 

- Бажання не виникало взяти участь?

 

- А з мене такий воїн відносний, із моїми усіма грижами та менісками. Я краще зароблю в тилу і привезу тим хлопцям, які потребують. Є люди, які краще знаються на військовій справі, ніж я. Я своє вже відвоював. Але якщо прийдеться, ясно, що піду воювати. Просто то є ідіотська ситуація, і тому пояснення просто не можу знайти. За який хрен стільки народу загинуло? Я просто не розумію. Я писав один такий лист до президентів, він буде у новому альбомі. Ні один з усіх президентів України і ні один з депутатів, які там були, які просиджували штани і крали у нас бабки, не зробив нічого, ні грама, аби тої війни не було. І теперішній тоже.  

 

- Була якась реакція на ваш лист?

 

 - Вони мене мають за таку саму моль, як любу іншу людину в Україні. Вони мов би живуть на іншій планеті і кожен новий, який приходить, доривається до тієї кормушки, йому падає забрало на очі, він перестає соображати і думає: «То ті ідіоти, їх признали, що вони ідіоти, а мені повезе». І так гребуть, гребуть.

 

- Чому ж ми знову обрали тих, хто «гребе і гребе»?! У парламент пройшлі ті самі депутати…

 

- Українці завжди вміють вибрати когось такого, спочатку щоб з вазеліном, а потім вже й без вазеліну. Не треба навіть в аптеку бігати. Вибираємо такого, щоб пожостче. Садомазохізм такий в генах…

 

Окрім свого бачення ситуації в Україні, Кузьма розповів про своїх нових глядачів – каже, побільшало людей старшого віку, на концерти приходять батьки із дітьми.

 

- Може програма «Дача» вплинула – бабульки-дідульки бачили, що я риюсь в кропиві: «О, воно ще й співає, патлате!».

 

ДРУГУ ЧАСТИНУ ІНТЕРВ'Ю ЧИТАЙТЕ ТУТ

Автор: yaremko Відео: Сергей Макаров
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх