Ми їх знайшли: є вакциновані кременчужани, які померли від COVID і не потрапили у статистику

2.12.2021, 09:49 Переглядів: 19 698 Коментарів: 24

 

Міська влада стверджує, що не приховувала їх смерті, а сталася помилка

На заклик «Телеграфа» 24 листопада щодо пошуку вакцинованих померлих відгукнулися дві кременчуцькі родини. Як виявилося, є щонайменше два випадки смерті щеплених кременчужан, які не ввійшли до офіційної статистики від мерії. Далі ми публікуємо дві історії хвороби зі слів родичів (імена змінені на прохання рідних) та документи, які підтверджують, що кременчужани померли саме від COVID-19.

Випадок перший

Кременчужанина Івана щепили вакциною CoronaVac у травні-червні, побічних реакцій у нього не було, він добре переніс обидві дози.

Чоловік захворів на COVID-19 на початку жовтня. 14 жовтня йому зробили рентген, а 15 Іван звернувся до чергового лікаря (адже тоді були святкові дні) та отримав позитивний ПЛР-тест. Але сатурація в Івана була у нормі (95-96), тож хворого не госпіталізували. Він лікувався амбулаторно за призначенням лікаря.

Щодо симптомів, то температура у чоловіка не піднімалася, проте було дуже утруднене дихання та загальна слабкість. Увечері 18 жовтня родичі викликали «швидку», бо хворий нічого не їв, не підводився з ліжка. Медики поставили йому крапельницю.

- Коли приїхала бригада, то вони самі сказали, що по всіх загальних показниках його мали госпіталізувати. Сказали так: «Але знову ж таки, сатурація хороша. Ми його заберемо, відвеземо в інфекційну лікарню, його там не приймуть – і вам доведеться посеред ночі їхати з ним додому, а людина вже слабка». Через цю *** сатурацію людині відмовили у госпіталізації! - обурюється донька Івана. - Якщо людина задихається, помирає, а сатурація нормальна, я не вірю апаратам, які вимірюють сатурацію! Він задихався, наче щось йому поклали на груди і було важко, легені повністю не розкриваються, і він не міг ні говорити, ні нормально дихати.

Але через півтори години родина знову викликала швидку медичну допомогу, бо Іван знепритомнів. Цього разу на хворого наділи кисневу маску і повезли в лікарню «Кременчуцька». 19 жовтня лікарі сказали, що стан Івана вкрай тяжкий і його підключили до апарату штучної вентиляції легень. У ніч із 19 на 20 жовтня він помер. Родина дізналася про смерть чоловіка в обід 20 жовтня.

У Івана була супутня патологія – цукровий діабет. Помер він у віці 68 років.


Випадок другий

Кременчужанин Петро отримав дві дози CoronaVac у липні-серпні у Кременчуцькому ліцеї №11 «Гарант». Жодних реакцій у нього після щеплення не було.

- У нас вся сім'я (шестеро людей) вакцинувалася CoronaVac, ніяких побічних реакцій не було ні в кого, - розповідає родичка померлого.

Коли Петро захворів, то тиждень лікувався вдома, ліки йому призначив сімейний лікар. Але йому було важко дихати, родичі кілька разів викликали «швидку», яка надавала хворому кисневу підтримку, йому тимчасово ставало легше. Коли сатурація у чоловіка впала до 85-87 і йому було вкрай важко дихати, карета швидкої допомоги повезла його до лікарні. Це було 5 листопада.

- Під час надходження до лікарні питали про вакцинацію. Це все було озвучено, що він вакцинувався двома дозами, лікар про це знав. Тому що він казав його дружині: «Він же у вас вакцинований, може «пронесе». А чого написано (у статистиці — ред.), що немає вакцинованих, які помирають, я не знаю... - каже родичка. - Кожного дня я читала сводки, «вакциновані не помирають»... Якась надія була, що він же таки вакцинований, тим більше давно ще, влітку, що він якось «викарабкається». Ми до останнього сподівалися...

У Першій міській лікарні ім. Богаєвського у перші чотири дні Петро відповідав на телефонні дзвінки родичів, а потім чоловік перестав брати трубку. 14 листопада його не стало.

У Петра була супутня патологія – захворювання щитоподібної залози. Помер він у віці 84 роки.

Реакція мерії

Отримавши такі дані від кременчужан, ми звернулися до віцемерки Ольги Усанової.

- Жодного вакцинованого немає серед померлих від COVID-19. Ми цю статистику ведемо щоденно, і це є достовірна інформація, - сказала вона 26 листопада на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної ситуації.

На наше запитання, чому ці два випадки не потрапили до статистики, пані Усанова відповіла:

- Наші статистики, які ведуть цю інформацію, отримують її від лікувальних установ. І в посмертному епікризі не було вказано, що ці люди вакциновані. Було вказано, що померли від ковіду, тому вони потрапили в статистику померлих від цієї хвороби. Але те, що вони при цьому були вакциновані, у статистиці не відобразилося. Ми зараз внутрішній розбір проведемо, вкажемо на ці недоліки у роботі, щоб працівники лікарень були більш уважними, коли оформляють документи. Ми зробимо зауваження лікарням, щоб вони вказували, що люди були вакциновані.

На жаль, перевірити, у якому саме вигляді інформацію отримали статистики, «ТелеграфЪ» не може.

Цікаво, що вакциновані померлі у статистиці мерії Кременчука з'явились після того, як ми оголосили про пошук померлих пацієнтів, які отримали щеплення від ковіду. Вперше ця інформація з'явилася 29 листопада. Збіг? Ми так не думаємо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 24

106
2 грудня 2021 10:07

Вирусные пневмонии были всегда. Люди болели вирусными пневмониями и некоторые умирали от них. Вирусные пневмонии были до того как обнаружился короновирус, есть и сейчас. Возможно люди умерли в результате вирусной пневионии? Кроме короновируса ни на какие другие вирусы анализы не делали.


79 23
254
2 грудня 2021 10:09

Не переживайте, сегодня Омикрон, весной супер-Дельта, потом гамма и на каждую надо вакцину вколоть по 7$. И так пока главная экономическая отраслю станет Фармакология и пока не сократят население до нужного количества.


96 45
0
2 грудня 2021 10:20

Блин. 68 и 84 года. Сопутствующие паталогии. В этом возрасте и без ковида многие умирают, а многие и не доживают. И я не понял акцент в статье на перекручиване статистики или на не эффективность вакцины? Вакцинация нужна.

 

[Про ефективність вакцини в матеріалі немає ніяких висновків. Якби це був матеріал на підтримку антивакцинаторів, то ви б не дізнались з нього ні про супутні патології, ні про вік померлих. Питання не в тому, що вакциновані літні люди померли від коронавірусу, а в тому, що влада заявляла, що такого не було. Адміністрація]


70 48
738
1
2 грудня 2021 10:48

 Вакцинований чи невакцинований! До чого це все!!! Головне, що начхати на людину!!!! Немає відповідального підходу до лікування людини. Незнаю, як можна  до лікарні потрапити в разі хвороби. Ні лікар, ні Швидка не пропонують госпіталізацію. Лікуйся вдома самотужки!!!!  Це ж не просто пити пігулки. Треба і крапельниці і ін,єкції! Хто і як їх буде робити вдома??? Особливо, якщо це літня людина, яка і при здоров.ї ледь ходить, а якщо хвора?? Лікар ніби й приписує лікування, та за пару днів, хвороба настільки атакує, що вже й лікарня не потрібна!!! Невже лікар не розцінює стан хворого при першому огляді??? То що ж то за лікар? Чи їм дана вказівка не звертати уваги на пацієнтів пенсійного віку, як на зайвий баласт для держави........


105 16
137
2 грудня 2021 10:49

Цікаво, а якось можна перевіряти, чи точно людина щеплена чи купила сертифікат? 

Не до цих родин померлих людей зауваження. А взагалі. 

Як це взагалі відбувається? 

Чи просто вносять запис, що такий от прийшов і щепився. В базу внесли і все?  А там фіг його знає, щепився чи ні.

 

[Дивлячись за якою схемою він купив "сертифікат". Якщо просто папірець, то перевіряється як з Савченко в аеропорту. Якщо ж лікар вніс людину в базу, як щеплену, то ніякsweat Адміністрація]

 


37 19
98
2 грудня 2021 11:02

Совершенно согласен с max. Нынешним 30-40 летним людям ещё тот вопрос дожить до пенсии. Статистика это - "в среднем каждый из нас съедает в день по яблоку: я два, ты - ни одного". В прошлом году вся семья заболела ковидом: только меня из-за снимка с пневмонией послал семейный на тест, который показал ковид. Статистика - заболел ковидом 1 человек, на самом деле - 3. Поэтому народ и возмущен такой статистикой, и так почти везде. Вакцинироваться надо? Да. Но так, как это делается, возникает много вопросов. Человек по всей жизни - безправное существо, прав никаких, одни обязанности. Если бы государство в своём лице брало на себя какие-то обязательства, вакцинация проходила бы быстрее. К примеру: страховка на случай смерти из-за вакцины, или её неэффективности в случае заболевания - энная сумма с несколькими нулями как компенсация самому заболевшему ( если не умер ), или родственникам. Но этого никогда не будет, потому что медицина - эксперементальная наука, а если бы и было - попробуй докажи. Пробовали судиться с медиками? То-то и оно, сам виноват, сам согласился на вакцину, сам умер, и т.д. Хотя с другой стороны было бы меньше летальных исходов, если бы люди не сидели до последнего неделю-две с жаром, пока уже не стало поздно что-то предпринимать в плане лечения, этот фактор также часто решающий. В статьях не пишут, что умершие, возможно, тянули до последнего без обращения за помощью.


62 10
81
2 грудня 2021 11:03

Соболезнования близким. Но это как раз тот случай, когда исключение подтверждает правило. В городе привиты уже почти 40% (если не ошибаюсь), но на несколько сотен смертей непривитых - 4 привитых (2 здесь и 2 в оф статистике). Если бы прививки не работали, пропорция была бы 60/40 а не 300/4.


48 24
0
2 грудня 2021 11:05

Иван 68 лет, сахарный диабет.

Петр 84 года, заболевание щитовидки.

 

Виновата вакцина.

 

P.s.: средняя продолжительность жизни у мужчин в стране 66 лет.

 

[В матеріалі ніде не вказано, що вони померли через вакцинацію. Текст про те, що влада не подала їх у статистиці. Адміністрація]


42 37
137
2 грудня 2021 11:06

Цитата: Туся

 Лікуйся вдома самотужки!!!!  Це ж не просто пити пігулки. Треба і крапельниці і ін,єкції! Хто і як їх буде робити вдома??

Кілька тижнів тому хворів член родини. Пішов у поліклініку оформити лікарняний. Простояв з 38.5 у черзі 3.5 години.

Зробили експрес-тест +

Сімейний лікар написав: Такий антибіотик пити з 5 дня. 

Все. Прийдеш за 14 днів.

І на цьому все.

Зрештою у людини була двобічна пневмонія з набряком легень. Впала сатурація. Висока температура. 

Самостійно здавали кілька разів аналізи (за призначенням приватного лікаря) . + Діагностика легень кілька разів. + Прийом платного лікаря + Крапельниці 7 діб + В/М ін'єкції. 

Це все платно. Самотужки шукаючи допомоги як могли у приватних закладах.

На 13 день зателефонувала медсестра сімейного. Запитала про самопочуття й сказала: Завтра ми вас виписуємо.

Тут просто "завіса". Хворого ніхто не бачив і не слухав.

 

А якщо немає змоги звертатися до приватних лікарів?


130 3
0
2 грудня 2021 11:09

Цитата: mullet

Соболезнования близким. Но это как раз тот случай, когда исключение подтверждает правило. В городе привиты уже почти 40% (если не ошибаюсь), но на несколько сотен смертей непривитых - 4 привитых (2 здесь и 2 в оф статистике). Если бы прививки не работали, пропорция была бы 60/40 а не 300/4.

 

не надо вот тут нам зраду разгонять. все знают, что путин через вакцину чипирует украинцев, потом кнопочку тыц и гидности конец


18 82
157
2 грудня 2021 11:17

Ніхто не казав що вакцинація дає 100% захист від усіх хвороб та ускладнень. Суть вакцинації зробити так щоб "важких" хворих було якогомога менше і їх було куди госпіталізовувати та чим лікувати.

Окрім того не будемо забувати що наша держава в ТОПі АНТИрейтингу з вакцинації та підробки сертифікатів

 

Не переживайте, сегодня Омикрон, весной супер-Дельта, потом гамма и на каждую надо вакцину вколоть по 7$.

І буде там як мінімум половина грецького алфавіту, бо якщо не знали то на відміну від більшості інших вірусів ковід має дуже потужну мутагеність, що і є найбільшою проблемою у боротьбі з ним. Це вам не свинний, пташиний че щє якийсь грип новий штам якого з'являвся раз не декілька років, і не Ебола яка інколи встигала вбити носія раніше ніж носій встигав заразити іншу людину та при цьому не мала нових штаммів за декілька десятиліть.

Але якщо я не помиляюсь то в усіх (або майже усіх) країнах вакцинують за рахунок бюджету а не ваших власних коштів. Хоч підроблений сертифікат (згідно статистики) обійдеться дещо дорожче 7$


36 29
738
1
2 грудня 2021 11:46

ww такого лікаря прибити, а не 25 тис йому зарплатні!! так само лікувалися у приватного за 18 тис грн. Хочу сказати відверто, що  усі мої знайомі, в Яких був тяжкий перебіг ковіту, лікувалися тільки через величезні хабарі, (це потрапити до лікарні), потратили велику суму грошей, це лікування в Арниці, Вікомі і т.д. Ну а хто цього всього не мав, то вже на кладовищі! Ну, і є такі, котрим повезло, Побронхітничали і все, і це зовсім не заслуга сімейників!


75 17
0
2 грудня 2021 11:55

Что тут удивительного? Любая статистика правится как нужно, по указке сверху. И статистика по количеству заболеваний, и смертность от вакцины и после вакцины. В больших деньгах нет правды, а вся эта эпопея с Короной - это огромные деньги и власть над массами. Ещё немного и нас правда в лагеря начнут ссылать.


50 33
4 360
1
2 грудня 2021 12:07

Цитата: mullet
4 привитых (2 здесь и 2 в оф статистике
наивный человек
Цитата: Kremen.Club
Виновата вакцина.
еще один, читавший только заголовок...
Цитата: DarkFolko
Ніхто не казав що вакцинація дає 100% захист від усіх хвороб та ускладнень.

И еще один.... Им пишут про одно, они как отара этоневакциналегкоетечение.... Тут вопрос был в другом- статистика делается вручную, вот и всё. Теперь расскажите, что из 7 умерших ни одного вакцинированного, ага.


42 24
423
2 грудня 2021 12:43

Думаю ,знаючи нашу владу міську ,вони не хотіли "псувати статистику ".

Цитата: ww
Простояв з 38.5 у черзі 3.5 години. Зробили експрес-тест + Сімейний лікар написав: Такий антибіотик пити з 5 дня.  Все. Прийдеш за 14 днів. І на цьому все. Зрештою у людини була двобічна пневмонія з набряком легень. Впала сатурація. Висока температура.  Самостійно здавали кілька разів аналізи (за призначенням приватного лікаря) . + Діагностика легень кілька разів. + Прийом платного лікаря + Крапельниці 7 діб + В/М ін'єкції.  Це все платно. Самотужки шукаючи допомоги як могли у приватних закладах. На 13 день зателефонувала медсестра сімейного. Запитала про самопочуття й сказала: Завтра ми вас виписуємо.
скажу за себе ,хворів вірусом весною ,спочатку констатували запалення легеней ,після тесту --коронавірус.Сімейний лікар призначила лікування ,телефонували кожного дня питали як самопочуття .Температура була висока ,знову ж таки по рекомендації лікаря ,колов уколи ,збив темп.Все в тел.режимі (самоізоляція).Коли більш менш стало нормально ,поїхав на прийом.Так що різні випадки бувають.


36 7
208
2 грудня 2021 15:07

Зачем деду в 84 года покупать поддельный сертификат? На танцы ,,кому за 80,, ходить или в спортзал? Вы там вверху в комментах совсем ку-ку?

  В обеих случаях жижа под названием коронокряк. Пусть она после вакцинации не даёт заметных реакций похоже слабо помогает. 

PS За полгода до начала короновируса скорую маме вызывал. Посмотрели- обращайтесь на прием к семейному врачу. Ей реально плохо было. Вторую скорую через время вызвал там человечнее фельдшер. В больницу забрали инсульт+ пневмония. Вопреки отвратительному отношению врачей в больнице восстановилась и пожила ещё 1,5 года... Такие они разные медики.


39 16
41
2 грудня 2021 17:15

Цитата: adf007
Не переживайте, сегодня Омикрон, весной супер-Дельта, потом гамма и на каждую надо вакцину вколоть по 7$. И так пока главная экономическая отраслю станет Фармакология и пока не сократят население до нужного количества.

Это вы не переживайте. Население как раз наоборот само себя сокращает на всех парах. Вон по 700-800 каждый день умирает, 97% - не вакцинированные. Большинство пенсионеры.

Это ж какая экономия каждый месяц растет на выплатах пенсионного фонда. Правительству даже ничего делать специально не надо, стадо само прекрасно справляется. Так держать, верной дорогой идете, товарищи smirk


22 25
9
2 грудня 2021 19:14

медики во всём виноваты! уволить их всех. семейными набрать экспертов из тырнета.мобилизовать в приказном порядке кассиров и слесарей! (хоть и с понижением зарплаты) Зеля форевер!!!! США-17% на медицину+страховка 10-15%зарплаты. наши 3,5 % круче(-из них деньги на велыке кра.... ой будивныцтво) вакцинируются только трусы и жлобы,что не хотят освобождать квартиры для молодёжи. 1% померших вакцинированы. значит не помогает. МОЛОДЕЖЬ ПРОТИВ ВАКЦИНАЦИИ!!!!!! ведь умрет папа или бабушка а не они


19 21
12
2 грудня 2021 19:28

Населения на земле должно остаться "золотой миллиард", как вы думаете это будут вакцинированные или нет? 


15 18
41
2 грудня 2021 20:17

Цитата: KFC

Населения на земле должно остаться "золотой миллиард", как вы думаете это будут вакцинированные или нет? 

Кому должно? Вы бы хоть написали, кому там должно население земли laughing


11 11
4 360
1
2 грудня 2021 22:44

Цитата: Andy
стадо само прекрасно справляется.
стаду впаривают фуфловую статистику, о чем и статья, а оно и принимает это фуфло за правду....


20 13
735
3 грудня 2021 09:30

Кто-то лукавит. Любая смерть в больнице рассматривается "под микроскопом". И если врач чего-то не написал в епикризе, то с него потом три шкуры сдерут. Так что Ольга Усанова слегка завралась.

 

P.S. И потом они удивляются, что к власти нет доверия?


21 1
4 360
1
3 грудня 2021 09:48

Цитата: shtai
И если врач чего-то не написал в епикризе, то с него потом три шкуры сдерут.
когда потом? кто сейчас в этом копается? бред


9 2
735
3 грудня 2021 10:10

Цитата: zzzzzz

Цитата: shtai
И если врач чего-то не написал в епикризе, то с него потом три шкуры сдерут.
когда потом? кто сейчас в этом копается? бред

Потом - это когда тело едет на вскрытие, паталогоанатом делает заключение и комиссия рассматривает это заключение и историю болезни. Вот тогда у врача и начинается нервный тик. По этому врачи "вылизывают" истрии болезней умерших больных.

 

P.S. Я к тому что это не ошибка врача, а целенаправленное действие.


17 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх