Коли відчиняться дитсадки у Кременчуці? На якій стадії затяжні ремонти? (трансляція)

22.11.2021, 11:11 Переглядів: 2 900 Коментарів: 1

 
Сьогодні це вчергове з'ясовують дві депутатські комісії

22 листопада у Кременчуці зібрались депутатські комісії з приводу затяжних ремонтів у дитсадках. Комісії почали огляд з дитсадка №11. Директор КМЕК Вадим Качан повідомив, що відставання від першого графіку 2 тижні. Кінцевий термін завершення робіт 26 листопада.

Депутатка Лариса Гориславець наголосила, що є графік, передбачений договором. Вадим Качан визнав, що ще влітку мало бути встановлене ІТП, замінені труби, встановлена система моніторингу енергетичних витрат.

Депутат Роженко питає, чому ж ці роботи не виконувалися?

- Виникли певні труднощі з субпідрядниками, - так пояснив Вадим Качан зрив робіт.

Директор УКБ Микола Воловик зазначив, що на даний час садок №11 не готовий до експлуатації в зимовий період - немає зовнішніх відкосів.

Жоден акт виконаних робіт по садочках не підписаний.

Нагадаємо, мер Віталій Малецький після засідання виконкому 28 листопада заявив, що дитсадок №11 відкриють сьогодні, 22 листопада.

Але, як бачимо, він не готовий. І буде готовий у кращому випадку через тиждень. Про це сказав підрядник, представник «Арт-Проже».

Він каже, що був порушений графік фінансування, і тому графік робіт буде коригуватися.

А голова бюджетної комісії Олександр Плескун звернув увагу, що компанія вже допустила будівельні недоліки, які має усувати.

Депутат Роженко дивується, адже раніше підрядник не говорив про порушення фінансування, натомість отримав аванс €3 млн.

Вадим Качан підтвердив, що авансування було.

Натомість для продовження фінансування потрібні акти виконаних робіт. А вони не підписані, через порушення.

Лариса Гориславець каже про невиконання графіків. Іван Вагнера, представник «Арт-Проже» заявляє, що графіки передбачають коригування. Він каже, що в деяких школах повністю встановлено вікна, є ІТП, але не замовник не підписує акти.

Микола Воловик посилається на те, що відсутня договірна ціна. Вона не узгоджена, бо вища за договірну. Тобто фактично йдеться про нову вартість робіт, що призведе до зменшення їх обсягів. Про це кауть депутати, натомість виконавець робіт заперечує, каже, що вистачить на всі об'єкти

Система моніторингу енерговитрат уже є на 10 об'єктах, де встановлено ІТП - це школи, розповів підрядник.

Роботи в дитсадку 11 тривають
Роботи в дитсадку 11 тривають

Комісія оглядає дитсадок №25. За графіком (першим його варіантом, представленим батькам) тут сьогодні мали завершитися роботи. Але вони тривають.

Стіни в дитсадку №25
Стіни в дитсадку №25

Вихователі підготували групи, повісили штори, але роботи ще, як з'ясувалося, не закінчено, стіни обідрані, а у музичній залі лежать будматеріали.

Так виглядає задній двір дитсадка
Так виглядає задній двір дитсадка

 Оглядають дитсадок №18. За першим графіком його обіцяли відкрити 28 листопада, тепер - 5 грудня. Усе в процесі, працює три маляра з Харкова.

Він поки зовсім не готовий до відкриття
Він поки зовсім не готовий до відкриття

Наприкінці огляду голова бюджетної комісії Олександр Плескун заявив, що якість виконання робіт недостатня, і слід розривати договір з підрядником.


Додано: 

- Ми подивилися об`єм робіт — і я вважаю, що він недостатній. Я вважаю. Що той висновок, який ми зробили на минулій комісії — про те, що підрядник не в змозі виконати цей контракт — ми ще раз у цьому пересвідчилися... Ви бачите самі, що ще потрібно і кому ще потрібно довести, що підрядник не в змозі виконати роботи. Тому, я вважаю. Потрібно ставити питання про розірвання контракту якомога скоріше. Він (підрядник — ред.) повинен виконати ці роботи хоч якось — і розривати договір. Проводити новий тендер, вибирати нормальну компанію, щоб вони здійснили нормальні роботи за ці дуже великі кошти, які ми беремо у європейського банку, - заявив Олександр Плескун.

Депутат Ігор Шварцман зауважив:

- Ніхто нам не каже правди в усій цій історії. Якби ми докопалися до правди — тоді, можливо б, зрушили з мертвої точки. Але ми нге розуміємо, скільки це коштує, чому не закривають акти виконаних робіт... Ми хочемо графік, коли це завершиться — а це ніколи не завершиться, якщо ми не будемо розуміти, скільки це коштує.

Депутат Олександр Роженко зауважив, що підрядник ще не відпрацював і аванс. Депутатка Гориславець зауважила, що порушена послідовність робіт, що може негативно вплинути на подальшу роботу закладів і саме виконання робіт. Адже навіть якщо дитсадки відкриються — їх знову треба буде закривати, щоб замінити труби опалення.

Депутати сумніваються, що при такій організації робіт термомодернізація буде в усіх 66 об'єктах, а не завершиться на їх половині. Головне питання зараз: наскільки фактична ціна, яку хоче виставити підрядник, відрізняється (у більший бік) від ціни, передбаченої договором. Це з'ясовуватимуть під час сесії завтра, 23 листопада, де серед інших питань розглядатимуть і Програму діяльності КП КМЕК — замовника термомодернізації.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 178
22 листопада 2021 11:37

Не розхитуйте човен. Фіолетових гранатових шаповалівсько-коломойських щурів дуже нудить...


33 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх